Medewerkers vertellen

We vertellen je graag wat je van ons als werkgever mag verwachten. En van welke voordelen je geniet als personeelslid. Maar ook sfeer op de werkplek is vaak een belangrijk criterium om voor een bepaalde organisatie te kiezen. Daarom laten we ook graag enkele medewerkers aan het woord.
Stefanie Lepers werkt als clinical trial assistant bij de afdeling respiratoire oncologie. Zij is elke dag in de weer met een ‘clinical trial’ of een ‘klinisch onderzoek’, meer bepaald rond de werking van nieuwe medische producten. Om zo na te gaan of een nieuw product beter is dan de standaardtherapie.
Guy Aerts leidt de stroke unit in UZ Leuven. Zijn job is geen enkele dag hetzelfde. “Dat was de uitdaging die ik zocht en waar ik elke dag voor wil gaan.”
Kris ambieerde altijd al een leidinggevende functie. Toch ging het nog iets sneller dan hij dacht. “De personeelsdienst tekende voor mij een flexibel werkrooster uit, zodat de combinatie studie en werk haalbaar werd.”
Robin Geuvens werkt als keukenmedewerker bij de centrale productie-eenheid (CPE). CPE bereidt alle voedsel voor van het ziekenhuis, dat daarna naar de verschillende patiëntenkeukens en cafetaria’s, de take-outs en de koffieshop wordt verdeeld.
Fanye Rutasouw werkt al enkele jaren in de bezoekerscafetaria van UZ Leuven. Zij dient het eten op voor bezoekers of ze staat aan de afwas.
Cindy Jacobs werkt bij de centrale sterilisatieafdeling van UZ Leuven. Samen met haar collega’s maakt Cindy er alle gebruikte materialen van de operatiekamers, het bevallingskwartier, de eenheden en spoed opnieuw steriel.
Liesje werkt als logistiek medewerker in het operatiekwartier. Ze ondersteunt samen met de andere logistiek medewerkers de operatiezalen van de cardiovasculaire dienst, maar springt op drukke momenten ook in bij de andere kernen. “Ik heb geen zittend gat. Maar goed ook, want van stilzitten is hier geen sprake.
In 2002 nam de technische dienst loodgieter Bart aan. Sindsdien werkt hij op de afdeling sanitair (natte technieken) en staat samen met zijn team in voor de sanitaire installaties en herstellingen in UZ Leuven. “Op het einde van de dag hebben we het hele ziekenhuis doorkruist.”
In UZ Leuven worden nagenoeg alle benodigdheden voor de medische diensten geleverd door een extern transportbedrijf. David zorgt er samen met zijn collega’s voor dat alle materiaal intern verdeeld wordt.
Hanne Broeckmans werkt als medical management assistant op de dienst neurochirurgie. "Ik hou er wel van om initiatief te nemen en ik krijg daarvoor ook de ruimte."
Tina Versonnen kom je al om 5 uur ’s morgens tegen in de dan nog rustige en donkere gangen van UZ Leuven. Ze poetst met haar ploeg onder andere de onderzoekskamers en verschillende ruimtes op de afdeling endoscopie.
Myriam Boeykens werkt sinds 2012 op de technische dienst van UZ Leuven, waar ze de leiding heeft over het secretariaat van het diensthoofd.
Christophe Machiels werkt als software-ontwikkelaar in UZ Leuven sinds 2011. Zijn gevoel bij zijn (eerste) job? "Ik doe iets waardevol voor mensen. Zorg voor de patiënt komt op de eerste plaats."
Jan is al van jongs af gepassioneerd door techniek en hij heeft er dan ook zijn beroep van gemaakt. Sinds 1995 vind je hem elke dag bij de technische dienst van UZ Leuven, meer bepaald bij de vakgroep HVAC (heating, ventilation, airconditioning).
Ann Degeest werkt al vijftien jaar als verpleegkundige op de afdeling voor anesthesiezorgen (PAZA) bij orthopedische chirurgie.
Sanne Flawinne is verpleegkundige op de afdeling cardiale en vaatheelkunde. Zij heeft vandaag exact wat ze in haar opleiding al fijn vond: veel contact met patiënten. “Voor mij is het vooral belangrijk dat ik mijn persoonlijkheid in mijn werk kwijt kan.”
Stephanie Van de Walle werkt sinds 2004 als verpleegkundige in het niercentrum. Ze staat er samen met haar collega’s in voor mensen die naar een dialysesessie komen.
Verpleegkundige Valerie Stevens kwam van Brugge naar Leuven. Ze bleef plakken in UZ Leuven, onder andere door de goede sfeer op het werk.
Nils Vercammen werkt sinds 2012 als zorgkundige op de dienst leverziekten en abdominale heelkunde. Hij zorgt ’s nachts onder andere voor het klaarzetten van de medicijnen.
Laatste aanpassing: 24 februari 2021