Keukenmedewerker Robin Geuvens

Robin Geuvens werkt sinds september 2013 als keukenmedewerker bij de centrale productie-eenheid (CPE). CPE bereidt alle voedsel voor van het ziekenhuis, dat daarna naar de verschillende patiëntenkeukens en cafetaria’s, de take-outs en de koffieshop wordt verdeeld.

Je zou kunnen zeggen dat het voorbestemd was dat ik in een keuken zou werken. Mijn peter is kok, hij heeft een traiteurzaak. Als klein ventje ging ik er helpen. Toen heb ik beslist: ik kies ook voor hotelschool. Op mijn 16e stapte ik in de horeca. Een leuke tijd, maar de vele én late uren eisten hun tol. Mijn vrouw werkt ook in UZ Leuven en spoorde me aan om hier te solliciteren. Ik heb me mijn switch nog geen moment beklaagd.

In de weer met voedsel

Ook bij CPE ben ik nog constant met voedsel in de weer. Om een paar voorbeelden te geven: groenten worden hier gesneden en gewassen, dagelijks worden er verse aardappelen verwerkt tot puree, de bowls worden er bereid, en elke dag maken we minstens 1 500 liter soep. Het is belangrijk dat de molen hier zo vlot mogelijk draait, om te voorkomen dat de patiëntenkeukens en de keukens van de cafetaria’s in de problemen geraken doordat het eten er niet tijdig geraakt.

Afwisseling

De grootste troef in onze keuken is voor mij de afwisseling: er zijn verschillende afdelingen in de keuken, we schuiven bijna wekelijks door. Je hebt de ketels, soep, vlees, koude keuken, het paphuis – voor de rijstpap – en het legumenkot. Interessant zijn voor mij ook de vaste uren: ofwel werk je van 5 tot 13 uur, ofwel van 6 tot 14 uur. Ja, het is altijd vroeg opstaan, want je hebt altijd een vroege shift. Maar ik vind dat net ideaal, want zo heb je nog de hele namiddag voor jezelf thuis.

Uitdaging

Wie bij ons aan de slag gaat, krijgt een uitdagende job. Al hangt dat natuurlijk ook wel wat af van je eigen instelling: je moet bereid zijn om te leren. Je zal je hier geen seconde vervelen. Je komt terecht in een team van 35 à 40 man. De sfeer zit hier goed: we helpen elkaar waar nodig. Ook de radio staat altijd op. Speelt er een goed liedje, dan draaien we wel eens aan de volumeknop. Maar het blijft binnen de perken: we zijn hier om te werken en niet om te spelen, hè (lacht).

Zelf aan de slag gaan?

Interesse in een job als keukenmedewerker?

Laatste aanpassing: 24 februari 2021