Raadplegingen en functiemetingen

Er gelden strikte voorschriften voor iedereen die naar het ziekenhuis komt voor een raadpleging of functiemeting. 

Begeleiding

  • 1 gezonde meerderjarige mag meekomen naar het ziekenhuis en u naar de afspraak begeleiden. 
  • Kinderen mogen door beide ouders (= 2 volwassen meerderjarigen) begeleid worden naar de afspraak.
  • Broers en zussen blijven thuis.

Inschrijven

Om drukte in de ontvangsthal te vermijden, verlopen de inschrijvingen voor raadplegingen en functiemetingen via de mynexuzhealth-app.

  • Download en registreer de mynexuzhealth-app voor u naar het ziekenhuis komt.
  • Schrijf u in via de mynexuzhealth-app zodra u in de buurt van het ziekenhuis bent.
  • Na inschrijving gaat u rechtstreeks naar de wachtruimte van uw raadpleging. Zo hoeft u niet meer langs de inschrijvingskiosken of langs een medewerker aan de inschrijfbalie te gaan.

Geen smartphone?

Als u geen smartphone hebt, dan kunt u zich inschrijven aan de inschrijvingsbalie of -kiosk in de ontvangsthal.

Meer weten?

In sommige gevallen wordt een gewone raadpleging vervangen door een video- of teleconsultatie. De raadpleging gebeurt dan via telefoon (teleconsultatie), computer of smartphone (videoconsultatie). Hoe bereidt u zich voor?
Breng altijd uw eID en contactgegevens van een naaste en uw huisarts mee. Lees wat u nog moet meebrengen voor een vlot verloop van uw raadpleging en wat u moet doen bij een arbeidsongeval.
U hoeft uw raadpleging of onderzoek niet in het ziekenhuis te betalen: u krijgt uw factuur twee maanden later nagezonden. Lees meer over betalen en ereloonsupplementen.
Welke medewerkers komt u tegen? Wanneer worden er bloedafnames uitgevoerd? Hoe doen we aan wetenschappelijk onderzoek via restmateriaal en -weefsels? Is euthanasie mogelijk in UZ Leuven? Hoe zit het met orgaandonatie? Wanneer wordt er een autopsie uitgevoerd? Hoe doet u een aangifte van overlijden?
Wie gebruikt uw dossier? Welke GDPR-rechten hebt u? Hoe bepaalt u wie toegang heeft tot uw dossier? Hebt u zelf toegang tot uw dossier? Hoe zit het met privacy en de verwerking van uw persoonlijke en medische gegevens? Hoe worden camerabeelden gebruikt en bewaard?
Uw rechten als patiënt zijn vastgelegd in de wet op de patiëntenrechten uit 2002, die in 2024 gewijzigd werd.
Lees wat we doen om de zorgverlening zo veilig mogelijk te maken en hoe u daarbij kunt helpen.
Lees welke voorzieningen er op elke campus en op uw kamer beschikbaar zijn.
Mag u roken in het ziekenhuis? Wat met alcohol? Zijn huisdieren toegelaten? Mag u filmen of foto's maken in het ziekenhuis? Lees onze huisregels.
In sommige gevallen krijgt u een vragenlijst toegestuurd naar aanleiding van een afspraak, voor of na een operatie of opname of tijdens uw behandeling. Voor uw veiligheid is het belangrijk dat u op alle vragen eerlijk antwoordt. Alleen dan is een verantwoorde beslissing over uw behandeling mogelijk.
Laatste aanpassing: 29 mei 2024