Over UZ Leuven

Als grootste universitaire ziekenhuis van België wil UZ Leuven grenzen verleggen door gespecialiseerde zorg en innovatieve behandelingen te combineren met menselijke aandacht en respect voor elke patiënt. Bijna 10.000 gepassioneerde medewerkers geven elke dag de beste zorg op maat.

Toekomstige zorgverleners en medewerkers krijgen in UZ Leuven een hoogstaande opleiding, met het oog op levenslang leren en innoveren. Als pionier in klinisch onderzoek denkt het ziekenhuis ook aan de patiëntenzorg van morgen.

Over ons

UZ Leuven investeert in de zorg van morgen

Investeren in medische innovatie

Voor een universitair ziekenhuis is innovatie essentieel. Door voortdurend te blijven investeren in onderzoek, nieuwe behandelingen en state of the art-technologie, behoort UZ Leuven in heel wat disciplines tot de Belgische of internationale top.

Investeren in mensen

Bij UZ Leuven staat de patiënt altijd centraal. De beste zorg geven aan elke patiënt is onze opdracht, waarbij een menselijke en persoonlijke benadering belangrijk is. Respect voor elkaar is essentieel: UZ Leuven investeert daarom ook in medewerkers, die elke dag het beste van zichzelf kunnen geven.

Investeren in onderzoek

Naast patiëntenzorg en opleiding is academisch onderzoek een kerntaak voor UZ Leuven. De nauwe band met de KU Leuven en de ligging van het ziekenhuis op de Health Sciences campus Gasthuisberg zorgen ervoor dat Leuven voor heel wat medische en biomedische onderzoeksdisciplines meespeelt op wereldniveau.

Investeren in netwerken

UZ Leuven blijft niet aan de zijlijn staan. Netwerken en community building met andere actoren in de gezondheidszorg zijn een belangrijke missie. De expertise die in het ziekenhuis voorhanden is, wordt gedeeld en uitgewisseld met andere ziekenhuizen, doorverwijzers, woonzorgcentra, huisartsen en andere zorgverleners.

Investeren in de toekomst

Artsen en zorgverleners van morgen opleiden is een van de kernopdrachten van een universitair ziekenhuis. De band en uitwisseling met de KU Leuven maakt van UZ Leuven een van de grootste medische opleidingsinstituten van Vlaanderen. Met een duidelijke visie wil UZ Leuven pionier in de gezondheidszorg blijven.

Visie en waarden

  Samen grenzen verleggen

  Visie: daar gaan we voor

  Samen grenzen verleggen

  • door in overleg met elke patiënt de beste zorg op maat te bieden.
  • door met toonaangevend onderzoek en uitmuntende opleidingen de weg te banen voor de gezondheidszorg van morgen.
  • door van UZ Leuven dé werkplek te maken waar het allerbeste uit iedere medewerker naar boven kan komen.

  Waarden: daar staan we voor

  • Samenwerken
  • Passie voor onze opdracht en ons werk
  • Warme hartelijkheid en respect voor alle patiënten en voor elkaar
 • 53.518

  opnames
 • 123.215

  dagopnames
 • 366

  transplantaties
 • 55.881

  chirurgische ingrepen
 • 750.504

  raadplegingen
 • 62.836

  spoedgevallen
 • In ons jaarverslag vindt u een uitgebreid overzicht van onze kerncijfers van het afgelopen jaar.

  Identificatiefiche

  Iedere onderneming heeft de wettelijke verplichting om haar ondernemingsgegevens ter beschikking te stellen op een transparante manier. UZ Leuven doet dit aan de hand van de identificatiefiche.

  PDF
  Identificatiefiche
  PDF - 163.96 Kb
  Laatste aanpassing: 6 juli 2023