Ziekenhuisnetwerken en samenwerkingsverbanden

Een betere gezondheidszorg bereik je niet alleen. Daarom werkt UZ Leuven samen met andere specialisten, over de grenzen van de organisatie heen, om zo de gezondheidszorg van morgen samen vorm te geven.
Het Vlaams Ziekenhuisnetwerk KU Leuven is een samenwerkingsverband van 30 Vlaamse ziekenhuizen, met als doel het optimaliseren van kwaliteit en efficiëntie op het vlak van patiëntenzorg, opleiding, research en management.
UZ Leuven werkt samen met talloze patiëntenverenigingen om zo nog betere zorg en omkadering te bieden. Onze medewerkers zullen u hierover tijdens uw zorgtraject over informeren. Op deze pagina vindt u een greep uit de patiëntenverenigingen waar we mee samenwerken.
Het project CrossCare stimuleert, ondersteunt en versnelt innovaties in de zorg. CrossCare draagt bij aan de ontwikkeling en implementatie van zorginnovaties (product, dienst, concept) door het aanbieden van een zorgproeftuinsetting en beschikt over een fonds waarmee innovatieprojecten kunnen worden ondersteund.
UZ Leuven is lid van het European University Hospital Alliance: negen van de beste Europese universitaire ziekenhuizen werken samen om de resultaten voor de patiënten van vandaag en morgen te verbeteren.
Leuven MindGate, het samenwerkingsplatform waarmee Leuven zich op de kaart zet als kennis- en gezondheidsmetropool, kent nu een doorstart als vzw. Ook UZ Leuven is partner.
UZ Leuven is een van de oprichtende partners van Mission Lucidity, een interdisciplinair onderzoeksproject samen met de KU Leuven, het VIB en imec met als doel om dementie en andere neurodegeneratieve aandoeningen te ontrafelen.
LUMOS is onze interne organisatie voor mondiale ontwikkeling en Global Health. Via LUMOS zet UZ Leuven zich samen met de groep Biomedische Wetenschappen van KU Leuven en het Programma Gezondheid van UCLL in voor toegankelijke en kwaliteitsvolle gezondheidszorg in Afrika. 
Laatste aanpassing: 10 januari 2023