Ziekenhuisnetwerken en samenwerkingsverbanden

Een betere gezondheidszorg bereik je niet alleen. Daarom werkt UZ Leuven samen met andere specialisten, over de grenzen van de organisatie heen, om zo de gezondheidszorg van morgen samen vorm te geven.

Vlaams Ziekenhuisnetwerk KU Leuven

Het Vlaams Ziekenhuisnetwerk KU Leuven is een samenwerkingsverband van 30 Vlaamse ziekenhuizen, met als doel het optimaliseren van kwaliteit en efficiëntie op het vlak van patiëntenzorg, opleiding, research en management.

Patiëntenverenigingen

UZ Leuven werkt samen met talloze patiëntenverenigingen om zo nog betere zorg en omkadering te bieden. Onze medewerkers zullen u hierover tijdens uw zorgtraject over informeren. Op deze pagina vindt u een greep uit de patiëntenverenigingen waar we mee samenwerken.

CrossCare – Versnelt jouw zorginnovatie

Het project CrossCare stimuleert, ondersteunt en versnelt innovaties in de zorg. CrossCare draagt bij aan de ontwikkeling en implementatie van zorginnovaties (product, dienst, concept) door het aanbieden van een zorgproeftuinsetting en beschikt over een fonds waarmee innovatieprojecten kunnen worden ondersteund.

European University Hospital Alliance

UZ Leuven is lid van het European University Hospital Alliance: negen van de beste Europese universitaire ziekenhuizen werken samen om de resultaten voor de patiënten van vandaag en morgen te verbeteren.

Leuven Mindgate

Leuven MindGate, het samenwerkingsplatform waarmee Leuven zich op de kaart zet als kennis- en gezondheidsmetropool, kent nu een doorstart als vzw. Ook UZ Leuven is partner.

Mission Lucidity

UZ Leuven is een van de oprichtende partners van Mission Lucidity, een interdisciplinair onderzoeksproject samen met de KU Leuven, het VIB en imec met als doel om dementie en andere neurodegeneratieve aandoeningen te ontrafelen.

LUMOS

LUMOS - Leuvense Universitaire Medische Ontwikkelingssamenwerking en Solidariteit - is de vrijwilligersorganisatie en drijvende kracht achter de medische ontwikkelingssamenwerking tussen UZ Leuven en haar partnerziekenhuizen in Afrika.

Leuvense samenwerkende groep voor orgaandonatie (LSGO)

Laatste aanpassing: 10 januari 2023