Opname

Wat moet u meebrengen? Welk type kamer kiest u? Wie moet u op de hoogte brengen van uw opname? Hoe verloopt uw verblijf? Hoe verloopt de betaling?

Uw opname voorbereiden

Kies uw kamer

Uw kamerkeuze heeft belangrijke gevolgen voor uw ziekenhuisfactuur. Afhankelijk van welke kamer u kiest, worden kamer- en honorarium-supplementen aangerekend.

Wat brengt u mee voor uw opname?

Breng altijd uw eID en contactgegevens van een naaste en uw huisarts mee. Lees wat u nog moet meebrengen voor een vlot verloop van uw opname, wat u moet meebrengen voor uw kind en wat u moet doen bij een arbeidsongeval.

Wie brengt u op de hoogte over uw opname?

Denk eraan om uw ziekenfonds, hospitalisatieverzekering en uw huisarts op de hoogte te brengen zodra uw opname gepland en geregeld is.

Hoe verloopt een opname via de opnamelounge?

U moet een operatie ondergaan, waarbij u rechtstreeks naar de opnamelounge in het operatiekwartier mag gaan en na de operatie verblijft op een hospitalisatie-afdeling of het eennachtsverblijf. Hoe verloopt uw traject? Hoe kunt u zich het best voorbereiden?

Hoe verloopt een opname via een hospitalisatie-afdeling?

U moet een operatie ondergaan, waarbij u eerst wordt opgenomen op een hospitalisatie-afdeling en waarbij u na uw operatie terugkeert naar uw hospitalisatie-afdeling. Hoe verloopt uw traject? Hoe kunt u zich het best voorbereiden?

Verblijf op de afdeling

Lees meer over maaltijden en de voorzieningen op de afdeling.

Naar huis na uw opname

Uw ontslag uit het ziekenhuis wordt altijd in samenspraak met de behandelende arts bepaald. Bespreek vóór uw ontslag duidelijk welke zorg u thuis nog verder moet zetten.

Betalen na uw opname

Tijdens uw verblijf in het ziekenhuis hoeft u voor uw opname niet te betalen. Na uw opname wordt de factuur eerst doorgestuurd naar uw ziekenfonds en eventueel naar uw hospitalisatieverzekering. U ontvangt dan een factuur voor het remgeld.

Meer weten over de afdeling?

De info op deze pagina geldt voor elke hospitalisatieafdeling. Meer informatie over de specifieke afspraken, voorzieningen en contactgegevens per afdeling vindt u op de afdelingspagina.

Bekijk het overzicht van hospitalisatieafdelingen

Buitenlandse patiënten

Het is belangrijk om vooraf de nodige regelingen te treffen met uw ziekteverzekering. Zo moet u tijdens uw opname geen tijd verspillen aan administratieve en financiële aspecten.

Zonder betalingsgarantie of voorschot kunnen wij geen opname voor u plannen.

Wat moet u als buitenlandse patiënt regelen voor uw opname?

Personen brengen en afhalen

Patiënten of bezoekers die zich moeilijk kunnen verplaatsen, kunnen gebracht of afgehaald worden op de kiss-and-ridezone.

  • Er is een kiss-and-ridezone in zowel in parking Oost als parking West. (Het ticket dat u bij het binnenrijden ontvangt, gebruikt u ook bij het buitenrijden. U hoeft niet langs te gaan bij de betaalautomaat.)
  • De kiss-and-ridezone aan de ontvangsthal bij toegang Oost blijft ook tijdens de wegenwerken bereikbaar. Om weg te rijden volgt u de wegwijzers ter plekke.
  • U kunt de wagen er (kort) achterlaten om een patiënt te begeleiden naar het ziekenhuis of te gaan ophalen.
  • Er zijn rolstoelen in de parking en aan de toegang.

    Inschrijven

    Laat u inschrijven aan de inschrijvingsbalie in de ontvangsthal. U hoeft zich niet aan te melden bij het onthaal.

    Laatste aanpassing: 15 juli 2022