Naar huis na uw opname

Uw ontslag uit het ziekenhuis wordt altijd in samenspraak met de behandelende arts bepaald. Bespreek vóór uw ontslag duidelijk welke zorg u thuis nog verder moet zetten.

Vraag tijdig alle attesten en ontslagdocumenten die u nodig hebt. Controleer bij het verlaten van de kamer of u geen persoonlijke bezittingen hebt achtergelaten.

Hulp en ondersteuning thuis

Waar kunt terecht om hulp aan huis in te schakelen? Waar kunt u medische hulpmiddelen voor in de thuisomgeving regelen (ziekenhuisbed, looprek, ...)? Wat zijn de mogelijkheden voor vervoer van het ziekenhuis naar huis (taxi, ziekenvervoer, ...)? Onze sociaal werkers adviseren u graag over de mogelijkheden en helpen u op weg.

Terug naar huis: uw medicatie

Na een raadpleging of opname kan uw behandelplan wijzigen. De arts of verpleegkundige overloopt alle wijzigingen zodat u goed op de hoogte bent. Wanneer u medicatie nodig hebt, maakt de arts een voorschrift op zodat u uw medicatie of gezondheidsproducten kan afhalen in de (ziekenhuis)apotheek.

Wat vond u ervan? Vlaamse Patiëntenpeiling

We horen graag uw feedback over uw verblijf en de zorgverlening. Uw feedback helpt ons om het nog beter te doen.

Elke patiënt die in UZ Leuven opgenomen wordt, krijgt een uitnodiging om een korte vragenlijst in te vullen.

Lees meer over de tevredenheidsenquête

Personen brengen en afhalen

Patiënten of bezoekers die zich moeilijk kunnen verplaatsen, kunnen gebracht of afgehaald worden op de kiss-and-ridezones.

 • Er is een kiss-and-ridezone:
  • aan toegang Oost - volg op de ringweg de pijlen richting P Oost
   Deze K+R-zone blijft ook tijdens de wegenwerken bereikbaar. Om weg te rijden volgt u de wegwijzers ter plekke.
  • in parking West (vlak bij toegang West) - volg op de ringweg de pijlen richting P West
   Het ticket dat u bij het binnenrijden ontvangt, gebruikt u ook bij het buitenrijden. U hoeft niet langs te gaan bij de betaalautomaat.
 • Bij deze K+R-zones kunt u de wagen kort achterlaten om een patiënt te begeleiden naar de toegangszone van het ziekenhuis of er te gaan ophalen.
  Wilt u een patiënt begeleiden tot op de raadpleging of de eenheid zelf? Parkeer uw auto dan in parking Oost of parking West.
 • Er zijn rolstoelen in de parkings en aan de toegangen.
 • Voor het dagziekenhuis chirurgie kiest u de K+R-zone bij toegang Oost.
 • Voor de spoedgevallendienst is er een aparte K+R-zone.
Laatste aanpassing: 10 januari 2023