Verblijf op de afdeling

Lees meer over maaltijden en de voorzieningen op de afdeling.

Maaltijden

Maaltijden worden opgediend op de kamer. U kunt uw maaltijd zelf kiezen via het interactieve beeldscherm aan uw bed. Er wordt rekening gehouden met dieetvoorschriften. Een diëtist kan u advies geven over uw voeding tijdens en na uw verblijf.

Zelf etenswaren of drank meebrengen?

De koelkast op uw kamer is niet geschikt voor het bewaren van bederfbare etenswaren en verse bereidingen. Vraag na of uw afdeling daarvoor een centrale koelkast heeft.

Wilt u etenswaren of drank meebrengen en bewaren in het ziekenhuis? Zorg dan voor:

  • Kleine porties die individueel verpakt of afgesloten zijn.
  • Fruit in een beperkte hoeveelheid en niet-gekneusd.

Voorzieningen op de afdeling

Octopuz

Interactief beeldscherm: Octopuz

De meeste kamers zijn uitgerust met interactieve schermen (Octopuz genaamd) naast het bed. U kunt met Octopuz tv kijken, radio luisteren, telefoneren, surfen op het internet, uw maaltijden kiezen en informatie opzoeken over uw verblijf in UZ Leuven. Heeft u meer uitleg nodig: vraag het aan de verpleegkundige of lees de veelgestelde vragen.

Bibliotheek

Het ziekenhuis heeft een uitgebreid aanbod aan boeken, strips en gezelschapsspelen die u gratis kunt lenen.

Kunt u uw kamer niet verlaten? Bestel een boek, strip of dvd online via uw scherm aan bed of vraag aan de verpleegkundige de catalogus en laat lectuur op uw kamer bezorgen.

Ziekenhuisschool

Tijdens hun verblijf kunnen kinderen en jongeren van 2,5 jaar tot 18 jaar kosteloos onderwijs volgen in de ziekenhuisschool. De hoofdverpleegkundige van de afdeling waar uw kind verblijft, geeft u graag meer info.

Vragen en contact

Ziekenhuisschool

Kapper

U kunt via de verpleegkundige vragen of er een kapper bij u langskomt op de kamer.

U kunt ook een afspraak maken in het kapsalon van campus Gasthuisberg of campus Pellenberg.

Doe uw aanvraag zeker enkele dagen vooraf via de verpleegkundige. Kapperskosten moet u niet onmiddellijk betalen, ze worden u meegedeeld en later aangerekend via de ziekenhuisfactuur.

Pedicure

U kunt een voetverzorging door een pedicure aanvragen via de verpleegkundige. De kosten worden aangerekend via uw ziekenhuisfactuur.

Pastor

Ziekte en ziekenhuisopname kunnen heel wat emoties losmaken en stemmen vaak tot nadenken.

Medewerkers van de pastorale dienst staan u graag bij met gesprek en ritueel. De pastor werkt vanuit een christelijke inspiratie, met aandacht en waardering voor ieders levensbeschouwelijke achtergrond.

Indien gewenst, contacteren we vertegenwoordigers van erkende erediensten.

Het is ook mogelijk om de communie te ontvangen. Vraag dit aan de pastor van uw afdeling of vraag ernaar via de verpleegkundige.

Heeft u behoefte aan een rustige plaats, dan kunt u dag en nacht terecht in de gebedsruimte: gele pijl, verdieping 1.

Post

Brieven of pakketjes ontvangen

Vraag aan personen die u schrijven om de juiste adressering te gebruiken:

Vraag hen ook om hun eigen adresgegevens te vermelden. Zo kunnen brieven of pakketjes geretourneerd worden als ze toekomen nadat u het ziekenhuis hebt verlaten.

Brieven versturen

Geef te verzenden post mee aan de verpleegkundige of post de brieven zelf. U vindt in elke campus een brievenbus in de buurt van het onthaal of de ingang.

Wenskaart via de website

UZ Leuven biedt de mogelijkheid om via www.uzleuven.be/wenskaart een wenskaart te versturen naar een gehospitaliseerde patiënt. De gepersonaliseerde wenskaart wordt door onze medewerkers afgedrukt en bezorgd op de afdeling waar de patiënt is opgenomen. Deze dienst is gratis.

Meer weten over de afdeling?

De info op deze pagina geldt voor elke hospitalisatieafdeling. Meer informatie over de specifieke afspraken, voorzieningen en contactgegevens per afdeling vindt u op de afdelingspagina.

Bekijk het overzicht van hospitalisatieafdelingen
Laatste aanpassing: 21 november 2022