Verblijf op de afdeling

Lees meer over maaltijden en alle voorzieningen op de afdeling.
Maaltijden worden opgediend op de kamer. U kunt uw maaltijd zelf kiezen via het interactieve beeldscherm aan uw bed. Er wordt rekening gehouden met dieetvoorschriften. Een diëtist kan u advies geven over uw voeding tijdens en na uw verblijf.
Het ziekenhuis heeft een uitgebreid aanbod aan boeken, strips en gezelschapsspelen die u gratis kunt lenen. Kunt u uw kamer niet verlaten? Bestel een boek, strip of dvd online via uw scherm aan bed of vraag aan de verpleegkundige de catalogus en laat lectuur op uw kamer bezorgen.
De ziekenhuisschool organiseert gratis onderwijs voor kinderen en jongeren tijdens hun opname in UZ Leuven.
Er is een kapsalon in het ziekenhuis. Vraag enkele dagen op voorhand een afspraak via de verpleegkundige. De kapper kan ook langskomen op uw kamer. Kapperskosten worden aangerekend via de ziekenhuisfactuur.
U kunt brieven en pakketjes ontvangen op de afdeling. Zorg dat uw volledige voornaam en familienaam bovenaan het adres van de afdeling staan vermeld. Te verzenden post mag u gefrankeerd aan de verpleegkundige geven of zelf posten in de brievenbus aan de ingang van het ziekenhuis.
Als uw kind is opgenomen op een pediatrische verpleegeenheid is rooming-in van een van beide ouders altijd mogelijk. In sommige situaties is rooming-in bij een volwassen patiënt ook mogelijk. UZ Leuven biedt ook enkele logeermogelijkheden aan in en dicht bij het ziekenhuis. Bekijk alle mogelijkheden.
Patiënten die minstens 7 dagen op campus Gasthuisberg verblijven, kunnen onder bepaalde voorwaarden bezoek krijgen van hun hond of kat in het huisdierenlokaal.
Patiënten die op campus Gasthuisberg verblijven, kunnen een vrijwilliger inschakelen om hen even uit de kamer te begeleiden. Zo dragen we bij aan het welzijn van onze gehospitaliseerde patiënten.

Meer weten over de afdeling?

De info op deze pagina geldt voor elke hospitalisatieafdeling. Meer informatie over de specifieke afspraken, voorzieningen en contactgegevens per afdeling vindt u op de afdelingspagina.

Bekijk het overzicht van hospitalisatieafdelingen
Laatste aanpassing: 8 januari 2024