Kies uw kamer

Uw kamerkeuze heeft belangrijke gevolgen voor uw ziekenhuisfactuur. Afhankelijk van welke kamer u kiest, worden kamer- en honorarium-supplementen aangerekend.

Geef uw keuze door tijdens de raadpleging

De arts registreert tijdens de raadpleging uw kamerkeuze.

  • Standaard krijgt u een gemeenschappelijke kamer.
  • Wilt u een eenpersoonskamer? Breng de arts daarvan op de hoogte.
  • Het aantal eenpersoonskamers is beperkt. Is er geen eenpersoonskamer vrij? Dan verblijft u in een tweepersoonskamer tot er een eenpersoonskamer ter beschikking komt.

Ouders kunnen meestal dag en nacht in de kamer van hun kind verblijven (rooming-in). Het type kamer waarin u verblijft, heeft uiteraard geen gevolgen voor de kwaliteit van de medische zorg die u krijgt. Uw kamerkeuze heeft wel gevolgen voor uw ziekenhuisfactuur.

Kamerkeuze wijzigen

Wilt u uw keuze voor eenpersoonskamer of gemeenschappelijke kamer wijzigen? Dan kunt u de opnamedienst altijd vragen of er een ander kamertype beschikbaar is.

Contact

Opnamedienst

Kamerkeuze bevestigen

Bij uw opname in het ziekenhuis tekent u de opnameverklaring. Via de opnameverklaring bevestigt u uw kamerkeuze en de geldende tarieven.

Verblijf voor familie

Bent u minder mobiel, moet u als patiënt op een korte periode regelmatig naar het ziekenhuis komen, of verblijft een naaste op een intensieve afdeling? UZ Leuven biedt een beperkt aantal kamers aan in het familieverblijf op campus Gasthuisberg.

Lees meer over het familieverblijf.
Laatste aanpassing: 24 februari 2021