Investeren in mensen

Bij UZ Leuven staat de patiënt altijd centraal. De beste zorg geven aan elke patiënt is onze opdracht, waarbij een menselijke en persoonlijke benadering belangrijk is. Respect voor elkaar is essentieel: UZ Leuven investeert daarom ook in medewerkers, die elke dag het beste van zichzelf kunnen geven.
Investeren in mensen
De drijvende kracht van een grote organisatie als UZ Leuven, zijn de mensen die er werken. Respect voor elkaar is een van de kernwaarden in het bedrijf. Het beleid van UZ Leuven is erop gericht om medewerkers blijvend te ondersteunen en stimuleren, en zo te investeren in talenten en loopbanen van de medewerkers.
Op het vlak van patient empowerment wil UZ Leuven een voortrekker zijn. De patiënt is een evenwaardige gesprekpartner die mee over het genezingsproces beslist. De zorgverlener en de patiënt werken samen, als een team, aan een betere gezondheid.
Om ervoor te zorgen dat patiëntenparticipatie geen hol woord is, onderneemt het ziekenhuis allerlei initiatieven om patiënten te betrekken bij de organisatie van UZ Leuven.
Onder meer sociaal werkers, pastorale medewerkers en interculturele bemiddelaars zorgen ervoor dat elke patiënt bovenop zijn individuele zorg ook persoonlijk ondersteund wordt op verschillende levensgebieden.
UZ Leuven is een van de drijvende krachten achter de Health Sciences campus Gasthuisberg. Aan de rand van Leuven ontwikkelde zich op een domein van 75 hectare een van Europa’s grootste centra voor geneeskunde, biomedisch onderzoek en opleiding.
UZ Leuven vindt het heel belangrijk dat de medewerkers zich goed voelen op het werk: hun enthousiasme en motivatie vormen een cruciale schakel in de kwaliteit van de patiëntenzorg. Daarom zorgt het ziekenhuis voor een werkomgeving en werkomstandigheden waarin alle medewerkers zich goed kunnen voelen.

Kunst en creativiteit

UZ Leuven gelooft in de kracht en troost van kunst. In de bezoekersgangen van campus Gasthuisberg krijgen nieuwe kunstenaars de kans om hun werken tentoon te stellen. Kunst en creatieve expressie zijn ook een belangrijk onderdeel in het genezingsproces van de patiënten van het kinderziekenhuis.

Enkele voorbeelden

Laatste aanpassing: 2 juni 2023