Investeren in mensen: stadsgevoel op de Health Sciences campus Gasthuisberg

Op deze pagina

UZ Leuven is een van de drijvende krachten achter de Health Sciences campus Gasthuisberg, een van Europa's grootste centra voor geneeskunde, biomedisch onderzoek en opleiding. Deze stad-in-de-stad staat nooit stil en werkt voortdurend aan een betere infrastructuur voor patiënten, medewerkers en studenten. 

Aan de rand van Leuven ontwikkelde zich op een domein van 75 hectare een van Europa’s grootste centra voor geneeskunde, biomedisch onderzoek en opleiding. Wat begon als een locatie voor een nieuw ziekenhuis in de jaren zeventig, werd een aantrekkingspool voor uiteenlopende specialisten op het vlak van patiëntenzorg en biomedisch onderzoek. Op de campus werken wetenschappers en artsen, onderzoekers en verpleegkundigen, studenten en docenten samen aan innovatieve gezondheidszorg. Meer dan 20 000 mensen werken elk vanuit hun eigen competentie aan de uitbouw van de Health Sciences campus Gasthuisberg.

Masterplan

De uitbreidingen en investeringen op de Health Sciences campus Gasthuisberg volgen een doordacht masterplan. De gebouwen staan in dienst van de mensen die er werken en van de patiënten die er verzorgd worden. Architecturaal werd daarom gekozen voor duurzame laagbouw, uitnodigende wijken en een stratenplan dat de interactie tussen de verschillende bewoners van de community bevordert. Verbindingswegen vormen een uitnodigend netwerk tussen universiteit, onderzoeksgebouwen en ziekenhuisafdelingen. De diversiteit in bouwstijlen zorgt voor een inspirerend stadsgevoel, met voldoende rustpunten die uitnodigen tot verpozing en reflectie.

Laatste aanpassing: 17 maart 2021