Verpleegkundige Valerie Stevens

Verpleegkundige Valerie Stevens werkt al jaren met plezier op de afdeling hematologie. β€œIn ons team is er veel respect voor elkaars werk.”

West-Vlaming in Leuven

Ik ben maar toevallig in Leuven terechtgekomen, mijn A2-opleiding heb ik in Brugge genoten. Op een opendeurdag van UZ Leuven kon ik me inschrijven voor een sollicitatiegesprek. Daar kreeg ik vrij snel respons op.

De bedoeling was om na een jaar terug te keren naar Gent of Brugge. Maar ik had al snel nieuwe mensen leren kennen en een vriendengroep opgebouwd. Het was ook tof op m’n werk, waarom zou ik veranderen? Ik ben dus blijven plakken, ondertussen toch al dertien jaar.

Hecht team

Ik ben kunnen starten op de dagzaal oncologie. De werkdruk daar is niet min, maar ik hou van het contact met patiënten.

Financieel was het wel interessanter om met wisselende uren en tijdens de weekends te kunnen werken en zo ben ik na anderhalf jaar op hematologie beland.

Ik werk graag op die afdeling, hematologie is zo allesomvattend. De zorg is er heel divers, je komt met transfusies in contact, met chemotherapie en verschillende antibiotica. Ik werk in een hecht team samen met andere verpleegkundigen, professoren, artsen, sociaal werkers …

Er heerst een toffe sfeer en er is vooral veel respect voor elkaars werk. Psychisch is het soms zwaar, maar ik kan dat thuis vrij goed van me afzetten. Ik heb genoeg hobby’s en ik ben veel aan het werk in mijn eigen huis.

Uitdagingen en afwisseling

Werken in een perifeer ziekenhuis spreekt me minder aan. Ik hou van de grootte van een universitair ziekenhuis en ik heb behoefte aan uitdagingen en afwisseling. 

In UZ Leuven kom je met zo veel nieuwe technieken in contact. Bovendien kreeg ik ook de kans om me bij te scholen tot A1-verpleegkundige en om een extra cursus oncologie te volgen. Daardoor vind ik nu nog meer diepgang in mijn werk.

Zelf aan de slag als verpleegkundige?

Interesse in een job als verpleegkundige? 

Laatste aanpassing: 24 februari 2021