Verpleegkundige Ann Degeest

Ann Degeest werkt al vijftien jaar als verpleegkundige op de afdeling voor anesthesiezorgen (PAZA) bij orthopedische chirurgie.

Technisch én menselijk

Tijdens mijn vroege diensten is mijn werkterrein de voorbereidingskamer, waar de patiënten hun verdoving krijgen. Ik zet de materialen klaar en ik assisteer bij de anesthesie en bij het plaatsen van pijnpompen. Op andere momenten sta ik op de recoveryzaal, waar de patiënten ontwaken. Ik dien pijnstillende medicatie toe en ik check voortdurend bloeddruk, hartritme, ademhaling en andere parameters.

De afwisseling tussen voorbereiding en recovery houdt me scherp. Maar ook de combinatie van het technische werk enerzijds en de menselijke contacten anderzijds maakt mijn werk boeiend.

Werken in een open sfeer

Mijn keuze voor UZ Leuven was een keuze voor professionalisme. Je kunt hier kwalitatief hoogstaand werk afleveren in zeer efficiënte omstandigheden. Wanneer er veel patiënten tegelijk binnenkomen op de recoveryzaal, kan het soms hectisch worden. Dan is het fijn om te kunnen werken in een bekwaam en hecht team, waarin iedereen goed op elkaar is ingespeeld. Tegelijkertijd is de sfeer erg open: we hebben een goed contact met de artsen. Iedereen is aanspreekbaar en alles gebeurt in onderling overleg.

Bovendien word ik voortdurend gestimuleerd om bij te leren en te groeien in mijn job. Als universitair ziekenhuis is UZ Leuven vaak koploper in het uitvoeren van nieuwe chirurgische ingrepen en het toepassen van nieuwe technieken. Dat zet mij er ook toe aan om nieuwe methodes te leren en in praktijk om te zetten. Daarnaast volg ik ook bijscholingen.

Zicht op het grotere geheel

Los van mijn takenpakket als verpleegkundige werk ik ook nauw samen met de dienst ziekenhuishygiëne. Ik werk mee aan verschillende sensibiliseringscampagnes in campus Pellenberg. Via gelijkaardige multidisciplinaire samenwerkingen worden zowat alle verpleegkundigen van onze dienst betrokken bij wat er zich elders in het ziekenhuis afspeelt. Het is aangenaam om zo veel vertrouwen en afwisseling  te krijgen, en het geeft je een zicht op het grotere geheel. Bij UZ Leuven werk je niet in een vacuüm.

Zelf aan de slag als verpleegkundige?

Interesse in een job als verpleegkundige?

Laatste aanpassing: 24 februari 2021