Keukenmedewerkster Fanye Rutasouw

Fanye Rutasouw werkt al enkele jaren in de bezoekerscafetaria van UZ Leuven. Zij dient het eten op voor bezoekers of ze staat aan de afwas.

Je herkent Fanye aan haar stralende lach. “Ik werk hier dolgraag”, vertelt Fanye. “Als ze me onverwachts bellen om op een vrije dag te komen werken, vlieg ik naar Leuven.”

Goed gevoel

“Voordien werkte ik als winkelbediende in het familiebedrijf. Maar ik wilde graag een job voor mezelf. Altijd thuis in een klein kringetje zitten was niks voor mij. Hier kom je elke dag weer nieuwe mensen tegen. Ik hou van het contact met collega’s en klanten.

Ik ben niet zo vlot met nieuwe mensen, ook al omdat ik denk dat ze me soms niet verstaan. Maar in het ziekenhuis had ik onmiddellijk het gevoel dat ik er al jaren werkte.”

Van de collega's leerde ik al heel wat Nederlands

Fanye is afkomstig van Indonesië, ze volgde elf jaar geleden haar echtgenoot naar België. Ze heeft een zoontje van tien jaar. “Nederlands leren was niet makkelijk omdat het Indonesisch geen verleden tijden kent. Maar van de collega’s heb ik al veel nieuwe woorden in het Nederlands geleerd.”

Van haar collega’s kreeg Fanye de bijnaam ‘Frengeltje’. “Omdat ze mijn naam niet konden onthouden in het begin”, lacht Fanye. “Nu spreken ze hem foutloos uit, maar voor hen blijf ik Frengeltje.”

Zelf aan de slag gaan?

Interesse in een job als keukenmedewerker?

Laatste aanpassing: 21 februari 2022