Hoofdverpleegkundige Kris Van Buggenhout

Kris ambieerde altijd al een leidinggevende functie. Toch ging het nog iets sneller dan hij dacht. “De personeelsdienst tekende voor mij een flexibel werkrooster uit, zodat de combinatie studie en werk haalbaar werd.”

Kris Van Buggenhout studeerde als pediatrisch verpleegkundige af aan de KHLeuven. Hij kon onmiddellijk bij UZ Leuven aan de slag. Vandaag, zeven jaar later, is hij hoofdverpleegkundige van het ambulant centrum pediatrie.

“Het is sneller gegaan dan ik had gedacht”, bekent Kris. “Ik wist vanaf het begin dat ik ooit in een leidinggevende functie wilde terechtkomen, maar wel verbonden met de zorg. De personeelsdienst wist dat ook en zij hebben mijn groeitraject van dichtbij begeleid. Na een jaar op de afdeling nefrologie kon ik overstappen naar pediatrie, waar ik vier jaar als verpleegkundige werkte.

Studeren én werken

Tijdens die periode ben ik begonnen met een masteropleiding in het management en het beleid van de gezondheidszorg aan de KU Leuven. Mijn studie werd meebetaald door UZ Leuven en de personeelsdienst tekende voor mij een flexibel werkrooster uit, zodat de combinatie studie en werk haalbaar werd.” Kris klinkt erg enthousiast. “Daar ben ik nog steeds ontzettend dankbaar voor.”

Kort na het afronden van mijn master, kon ik beginnen als adjuncthoofdverpleegkundige op de afdeling urologie. Een jaar later was er dan de opportuniteit van de vacature voor hoofdverpleegkundige hier bij het ambulant centrum pediatrie.”

Positieve sfeer

“Ik werk graag met kinderen. De beleving op deze afdeling is heel intens en er heerst veel  werkvreugde. Ook al krijgen we soms te maken met chronisch zieken, de sfeer is hier erg positief.” UZ Leuven trekt veel patiënten aan met een multidisciplinaire pathologie. “Dat maakt de zorg op de vloer complexer, maar ook interessanter”, weet Kris.

Variatie

“We hebben nood aan specifiek geschoolde verpleegkundigen. UZ Leuven telt meer dan 160 uiteenlopende functies. Als je een gevarieerde carrière in de zorg ambieert, dan ben je hier dus aan het juiste adres.”

Zelf aan de slag als hoofdverpleegkundige?

Interesse in een job als hoofdverpleegkundige?

Laatste aanpassing: 24 februari 2021