Secretariaatsmedewerker Myriam Boeykens

Myriam Boeykens werkt sinds 2012 op de technische dienst van UZ Leuven, waar ze de leiding heeft over het secretariaat van het diensthoofd.

Niet op automatische piloot

Het secretariaat is in de eerste plaats een aanspreekpunt voor alle medewerkers en bezoekers van de technische dienst. Minstens even belangrijk zijn de contacten die we onderhouden met de ondersteunende diensten, leveranciers, onderaannemers en architecten.

Samen met de collega’s zorg ik voor de courante secretariële taken zoals briefwisseling, postbehandeling, klassement, agendabeheer en presentaties opmaken. Daarnaast verleen ik administratieve en logistieke assistentie bij vergaderingen en zorg ik voor de verslaggeving en de nodige dossiervoorbereiding.

Mijn job is enorm gevarieerd. Mijn takenpakket is zeer divers en elke dag ontmoet ik nieuwe mensen. Op automatische piloot werken is er dus niet bij, maar dat was precies de uitdaging waar ik naar op zoek was.

Vertrouwen in de toekomst

Ik heb 28 jaar gewerkt voor een Japans bedrijf, dat in de nasleep van de economische crisis moest afslanken. Ik was 48 toen ik plots mijn job verloor, en ik wist dat het niet evident zou worden om op die leeftijd nog ergens aan de bak te komen.

Mijn ontslag stimuleerde me wel om te kiezen voor een ander type werkomgeving, met meer stabiliteit. Het reilen en zeilen van een groot ziekenhuis als UZ Leuven heeft mij bovendien altijd al gefascineerd. Toen ik de kans kreeg om hier aan de slag te gaan, heb ik geen moment getwijfeld.

Als nieuwkomer werd ik meteen goed opgevangen. De collegialiteit is hier zeer sterk en er heerst een positieve, constructieve sfeer. Vanaf dag één kon ik meedraaien in een team. Dankzij de uitstekende cursussen en bijscholingen die UZ Leuven aanbiedt, kon ik mij snel inwerken. Met de juiste begeleiding had ik de benodigde computervaardigheden in een mum van tijd onder de knie. Ook de werkzekerheid is een pluspunt. Ik heb vertrouwen in mijn toekomst hier.

Zelf aan de slag gaan?

Interesse in een job als secretariaatsmedewerker?

Laatste aanpassing: 24 februari 2021