Software-ontwikkelaar Christophe Machiels

Christophe Machiels werkt als software-ontwikkelaar in UZ Leuven sinds 2011. Zijn gevoel bij zijn (eerste) job? "Ik doe iets waardevol voor mensen. Zorg voor de patiënt komt op de eerste plaats."

Informatica

Ik werk sinds 1 augustus 2011 bij UZ Leuven: het is mijn eerste job. Met mijn diploma informatica kon ik heel wat kanten op. Na mijn humaniora koos ik eerst voor een bachelor lerarenopleiding: ik wilde vooral mensen bijstaan in hun leerproces.

Na die opleiding besloot ik me verder te verdiepen in de informatica. Ik ben toen gegaan voor een bachelor en master informatica aan de KU Leuven.

Maatschappelijke relevantie

Op het einde van mijn studies kreeg ik op een jobbeurs een bedrijfsfolder over UZ Leuven in handen. Eén passage sprak me erg aan: het feit dat je hier een job kiest met een maatschappelijke relevantie. Ik besefte dat dat belangrijk was voor mij. En ik heb nog geen moment spijt gehad van die keuze.

Patiëntenzorg op eerste plaats

Je voelt aan de sfeer in UZ Leuven dat dit een organisatie is waar de zorg voor de patiënt op de eerste plaats komt. Ook al zijn we een groot bedrijf waar mensen met heel verschillende jobs werken, de betrokkenheid is groot. Samen werken we aan diezelfde missie: de zorg voor patiënten telkens opnieuw verbeteren.

Oplossingen op maat

In deze job heb ik het gevoel dat ik iets waardevol doe voor mensen. Als IT’er zorg ik voor oplossingen op vraag van medische diensten of andere ziekenhuismedewerkers. Ik dokter een oplossing uit die zowel op korte als op lange termijn voor verbetering zorgt, bijvoorbeeld om medische processen beter te registreren en bij te sturen.

Mijn bijdrage is misschien maar een klein steentje in een groter geheel, maar ik ervaar het als een positief maatschappelijk engagement.

Zelf aan de slag als IT'er?

Interesse in een job bij onze IT-dienst?

Laatste aanpassing: 24 februari 2021