Schoonmaakster Tina Versonnen

Tina Versonnen kom je al om 5 uur ’s morgens tegen in de dan nog rustige en donkere gangen van UZ Leuven. Ze poetst met haar ploeg onder andere de onderzoekskamers en verschillende ruimtes op de afdeling endoscopie.

Voor mij is mijn dienstrooster een pluspunt. Ik vind het niet erg om vroeg op te staan, want ik krijg er een vrije namiddag voor in de plaats. Daarnaast kan ik genieten van de rust in het ziekenhuis: dat kan niet iedereen zeggen. Ik heb graag mensen om me heen, maar tijdens mijn werk verkies ik stilte.

Rekenen op collega’s

Mijn collega’s zijn een andere reden waarom ik graag kom werken. Ik zit in een vast team met twee mannen en er heerst een aangename sfeer. Waar nodig helpen we elkaar en het werk wordt altijd netjes verdeeld. Met de verpleegkundigen kom ik minder in contact, maar toch tonen zij hun appreciatie en dankbaarheid voor wat we doen. Als ze komen zeggen dat de kamers weer proper zijn, ben ik trots. Ik zorg dagelijks voor een veilige en hygiënische omgeving voor de patiënten, toch niet onbelangrijk.

Op zoek naar sollicitanten

Ik ben hier eigenlijk terecht gekomen door mijn moeder. Ze werkt ook in UZ Leuven als schoonmaakster en vertelde me enkele jaren geleden dat het ziekenhuis op zoek was naar een extra werkkracht. Ik deed mijn job als familiehulp graag, maar toch sprak werken in een ziekenhuis me ontzettend aan. Na niet lang twijfelen heb ik de sprong gewaagd en ben ik van job veranderd.

Ik raad andere mensen wel eens aan om te komen werken in UZ Leuven. Als vrienden zeggen dat ze hun job beu zijn, heb ik een onmiddellijke respons: “Kom toch in het ziekenhuis werken!”. De leuke sfeer en de vele voordelen zijn mijn argumenten om ze te overtuigen. Tot nu toe heb ik mijn vrienden nog niet helemaal tot hier gekregen, de meesten schrikken wat van de vroege uren.

Tot aan mijn pensioen

Ik doe mijn job als schoonmaakster met veel plezier en wil het graag blijven doen. Toen ik mijn vast contract ontving, kreeg ik te horen: “En nu tot aan je pensioen, Tina?”. Ik dacht, “Awel, ja. Graag!”.

Wat houdt schoonmaken in UZ Leuven in?

Zelf aan de slag gaan?

Interesse in een job als schoonmaakster?

Laatste aanpassing: 24 februari 2021