Verpleegkundige cardiale en vaatheelkunde Sanne Flawinne

Sanne Flawinne is verpleegkundige op de afdeling cardiale en vaatheelkunde. Zij heeft vandaag exact wat ze in haar opleiding al fijn vond: veel contact met patiënten. “Voor mij is het vooral belangrijk dat ik mijn persoonlijkheid in mijn werk kwijt kan.”

Patiëntencontact

“Tijdens mijn bachelor aan de Katholieke Hogeschool Leuven deed ik stages bij UZ Leuven. Al voor ik afstudeerde, kreeg ik te horen dat er werk voor mij was op deze afdeling. Daar was ik heel blij mee. Wondzorg en veel patiëntencontact, dat is wat ik wilde. En het is exact wat ik nu mag doen.”

Opleiding en bijscholing

Sanne: “De eerste paar weken werkte ik samen met mijn mentor -?verpleegkundige en ervaren collega’s, om dan stilaan steeds meer eigen patiënten te krijgen. Als starter kon ik ondertussen deelnemen aan drie interne opleidingsdagen, een praktijkgerichte herhaling eigenlijk van wat we op school hadden geleerd. Regelmatig komen er ook professoren bijscholing geven over een bepaald onderwerp. Elk jaar kunnen we diverse opleidingen volgen die door onze eigen dienst of centraal door de dienst ontwikkeling & opleiding georganiseerd worden. Het aanbod aan opleidingen is hier erg groot. We hebben maar te kiezen.”

Waardering

Wat maakt werken bij UZ Leuven aantrekkelijk? “We krijgen heel veel appreciatie van patiënten”, zegt Sanne meteen. “Je moet er wel tegen kunnen natuurlijk. Bloed, open wonden, de dood soms. Het is fysiek en emotioneel een zwaar beroep. Maar je kunt er je persoonlijkheid in kwijt. Dat is voor mij zeer belangrijk.”

Zelf aan de slag als verpleegkundige?

Interesse in een job als verpleegkundige?

Laatste aanpassing: 24 februari 2021