Ethische commissie onderzoek

De ethische commissie onderzoek UZ / KU Leuven (EC onderzoek) evalueert onderzoeksprojecten over medisch-wetenschappelijke en gezondheidszorggerelateerde onderwerpen.

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Aanmelding nieuwe klinische studie

Elk dossier dat u bij EC onderzoek indient, met uitzondering van UMN en erkenning van een biobank, moet aangemeld worden via onderstaand registratieformulier. Via dit formulier zal uw indiening bij de juiste dienst (CTC, EC Onderzoek, Biobank) terechtkomen. Het is mogelijk dat uw studie geen validatie meer nodig heeft van het clinical trial center (CTC), bijvoorbeeld case report en retrospectieve studie waarbij geen betrokkenheid is van een derde partij. Een indiening via dit registratieformulier dient slechts eenmalig te gebeuren. 

Let op: 

  • Indien uw studie ingediend werd via het registratieformulier, reeds gevalideerd is door het CTC/Biobank en u bijgevolg reeds een S-nummer heeft, dient u de studie niet opnieuw aan te melden via het registratieformulier. In dat geval dient u de studie bij EC onderzoek in te dienen via het andere formulier via deze link
  • Indien u reeds een S-nummer heeft maar uw type studie niet in het formulier wordt vermeld in de link hierboven, dient u de aanvraag in te dienen bij EC via mail (ec@uzleuven.be) met vermelding van het S-nummer. 

Meer informatie over welk formulier u moet gebruiken, kan u hieronder vinden per type studie.

Registratieformulier

Meldpunt klinische studies

Hebt u vragen, bedenkingen of suggesties bij het verloop van een klinische studie waarbij u als patiënt, naaste of medewerker betrokken bent, dan kunt u dit melden via het meldpunt klinische studies.

Naar het meldpunt

Overzicht Ethische Commissies binnen KU Leuven

Contact

Adres

  • UZ Leuven
    EC onderzoek
    Herestraat 49
    3000 Leuven

Ligging en bereikbaarheid

Parkeren

Laatste aanpassing: 12 juni 2024