Kindergeneeskunde

Het kinderziekenhuis streeft kwaliteitsvolle totaalzorg na voor uw kind, van pasgeborene tot en met adolescent. Daarbij is er aandacht voor specifieke noden per leeftijd en voor langdurige opvolging en begeleiding.

Ontdek het kinderziekenhuis

Wie kom je tegen? Hoe verloopt een afspraak bij de dokter? Wat gebeurt er tijdens een onderzoek? We tonen het je aan de hand van foto's en kindvriendelijke tekstjes.

Ontdek het kinderziekenhuis op kindermaat

Afspraken

Pijn bij kinderen

We doen er alles aan om pijn bij patiënten te voorkomen. Bij kinderen doen we extra inspanningen, om te voorkomen dat ze trauma's oplopen of chronische pijnpatiënt worden op latere leeftijd.

We gebruiken hiervoor allerlei tools op kindermaat, gaande van verdovende pleisters tot heuse virtualrealitybrillen die kinderen afleiden tijdens een pijnlijke procedure. 

Pijn bij kinderen - wat doen we eraan?

Afdelingen

In het dagziekenhuis komen kinderen voor een dag naar het ziekenhuis voor bepaalde therapieën en onderzoeken die enige voorbereiding vragen (bijv. sedatie, infuuslijn...).
De disciplines cardiologie, nefrologie, urologie, metabole ziekten, orgaantransplantatie en algemene zuigelingenzorg zijn ondergebracht op deze hospitalisatie-eenheid van het kinderziekenhuis (leeftijd tussen 0 en 16 jaar).
De disciplines oncologische aandoeningen en stamceltransplantaties zijn ondergebracht op deze hospitalisatie-eenheid van het kinderziekenhuis (leeftijd tussen 0 en 16 jaar).
De disciplines infectieziekten, longziekten en mucoviscidose zijn ondergebracht op deze hospitalisatie-eenheid van het kinderziekenhuis (leeftijd tussen 0 en 16 jaar).
De disciplines gastro-enterologische, hematologische en immunologische aandoeningen zijn ondergebracht op deze hospitalisatie-eenheid van het kinderziekenhuis (van 0 tot en met 16 jaar).
De disciplines neurologie, EEG-monitoring, orthopedie, revalidatie, endocrinologie-diabetes, algemene kindergeneeskunde, liaison kinderpsychiatrie, reumatologie en diverse chirurgie zijn ondergebracht op deze hospitalisatie-eenheid van het kinderziekenhuis (leeftijd tussen 0 en 16 jaar).
De disciplines preferentiële pathologiezonering, kinderneurologie, revalidatie, kinderreumatologie, kinderendocrinologie en diabetes, orthopedie en traumatologie zijn ondergebracht op deze hospitalisatie-eenheid van het kinderziekenhuis (leeftijd tussen 0 en 16 jaar).

Adres

UZ Leuven campus Gasthuisberg
Dienst kindergeneeskunde
Herestraat 49
3000 Leuven
Laatste aanpassing: 7 mei 2024