Kinderreumatologie en immuun-inflammatoire ziekten

De afdeling kinderreumatologie is gespecialiseerd in de diagnostiek, behandeling en opvolging van kinderen met reumatische en autoimmune ziektebeelden.

Afspraken

Kindergeneeskunde

Onze specialisten

Expertisecentrum

De afdeling kinderreumatologie maakt deel uit van enkele nationale, europese en internationale expertcentra rond zeldzame reumatologische ziekten. Via deze netwerken wordt informatie over aandoeningen, diagnoses en mogelijke (nieuwe) behandelingen gedeeld om zo de kennis over zeldzame reumatologische aandoeningen en de behandeling ervan te vergroten.

Internationaal expertcentrum zeldzame reumatologische ziekten

De afdeling kinderreumatologie maakt deel uit van enkele internationale expertcentra rond zeldzame reumatologische ziekten. Via deze netwerken wordt informatie over aandoeningen, diagnoses en mogelijke (nieuwe) behandelingen gedeeld om zo de kennis over zeldzame reumatologische aandoeningen en de behandeling ervan te vergroten.

Lees meer over deze internationale expertcentra
"Mede dankzij de steun van het fonds kon onze onderzoeksgroep de voorbije jaren mooie resultaten boeken. Zo ontdekten we de genetische mutatie achter een ingrijpende, inflammatoire aandoening die een Vlaamse familie al generaties in de greep hield. We vonden er ook een effectieve behandeling voor. Verder ontrafelden we een nieuwe, erfelijke oorzaak van een bijzondere vorm van de auto-immuunziekte Lupus bij kinderen en kwamen we via een muismodel tot nieuwe inzichten in systemische Juveniele Idiopathische Artritis, de meest ernstige vorm van artritis bij kinderen."
Laatste aanpassing: 14 maart 2024