Kunst voor het Kinderziekenhuis

‘Kinderen genezen is ook een beetje Kunst ‘

Het Fonds ‘Kunst voor het Kinderziekenhuis’ wil kunst, in al zijn vormen, opnemen in het genezingsproces van kinderen en zo de totale zorg verbeteren. Dankzij interactieve ontmoetingen met kunstenaars en artiesten beleven de kinderen in het kinderziekenhuis unieke momenten die hen uitnodigen tot creatieve expressie en hen toelaat hun zorgen even te vergeten.

Kunst voor het kinderziekenhuis

Onze projecten

Muze en Kunst, workshops en voorstellingen

Kunst en creatieve expressie zijn een belangrijk onderdeel in het genezingsproces van jonge patiënten. Het fonds Kunst voor het Kinderziekenhuis organiseert hierom tal van artistieke en creatieve activiteiten met kinderen en diverse kunstenaars, binnen de muren van het kinderziekenhuis.

De zomer van mUZe

Elk jaar organiseert het fonds 'Kunst voor het Kinderziekenhuis' de zomer van mUZe. Tijdens de zomer wordt zaal Muze van het kinderziekenhuis omgebouwd tot een heerlijke chille zone waar de kinderen elke week kunnen deelnemen aan een muzische workshops.

Samenwerking Museum M

Het Fonds Kunst voor het Kinderziekenhuis UZ Leuven en M – Museum Leuven sloegen in 2020 de handen in elkaar voor een duurzaam kunstproject in het hart van het nieuwe vrouw- en kindziekenhuis.

Benieuwd naar al onze projecten? Volg ons op Instagram.

Steun ons kunstfonds

Via uw sponsoring kunnen we kunstenaars vergoeden voor hun materiaal, werking en persoonlijke kosten. Wilt u ons project financieel steunen, dan is uw gift van harte welkom! Uw milde bijdrage wordt door ontelbare zieke kinderen, dankbare ouders en zorgverleners ten zeerste gewaardeerd.

Ik wil een gift doen

Voor kunstenaars, artiesten en workshopgevers

Ben je kunstenaar of artiest? En wil jij een workshop of voorstelling in het kinderziekenhuis komen geven? Hou dan rekening met de volgende punten.

  Interesse?

  Je bent van harte welkom.

  Neem contact op met Sofie Salu.

  Over ons

  Kinderen genezen is ook een beetje kunst - Art

  De woorden ‘Kinderen genezen is ook een beetje Kunst ‘, werden ons aangereikt door een jonge patient, getroffen door een langdurige reumatische ziekte. Ze vertalen een belangrijk besef dat geneeskunst meer nodig heeft dan excellente medische en paramedische zorgen. Het Fonds ‘Kunst voor het Kinderziekenhuis’ heeft als doel kunst, in al zijn vormen, op te nemen in het genezingsproces van kinderen en op die wijze de kwaliteit van de totale zorg te verbeteren. Interactieve ontmoetingen met diverse kunstenaars en artiesten, waar zowel muziek, tekenen en beeldhouwen, dans en theater aan bod komen, stimuleren de kinderen in het kinderziekenhuis tot creatieve expressie. Zo beleven ze unieke momenten die hen hun zorgen even doen vergeten in een wereld waar het ziek zijn alles overheerst. Ook voor de kunstenaars is de interactie en creativiteit met zieke kinderen een bijzondere ervaring, die hun artistiek engagement een bijkomende dimensie geeft. Het project wil zo, over de grenzen van de klassieke geneeskunde, evolueren naar een werkelijke ‘geneeskunst’.

  Het kunstproject wordt gerealiseerd dankzij een sterke samenwerking tussen het kinderziekenhuis en KU Leuven, Museum M en stad Leuven, dankzij het engagement van vele zorgverleners en artiesten en dankzij de steun van sponsors en schenkers.

  Kunst voor het Kinderziekenhuis maakt deel uit van het Leuvens universiteitsfonds.

  Logo Kunst voor het kinderziekenhuis

  De beheerders van het fonds zijn:

  De coördinatie van de activiteiten van het fonds gebeuren door Sofie Salu in samenwerking met het verplegend personeel, het spelbegeleidingsteam en de medewerkers van het kinderziekenhuis.

  Adres

  UZ Leuven campus Gasthuisberg
  Kunst voor het kinderziekenhuis, pa secretariaat kindergeneeskunde
  Herestraat 49
  3000 Leuven
  Laatste aanpassing: 30 juni 2023