UZ Leuven-koor sluit schooljaar feestelijk af

30 juni 2023
Schooljaar 2022-2023 van de ziekenhuisschool werd feestelijk afgesloten met een leuke namiddag bomvol activiteiten voor alle kinderafdelingen van UZ Leuven en UPC KU Leuven Gasthuisberg (Vleugel K). Hoogtepunt was een spetterend optreden van het UZ Leuven-koor met medewerkers uit verschillende teams.

Van karikatuurtekenaars tot circusacts 

De ziekenhuisschool, de spelbegeleiding en het fonds kunst voor het kinderziekenhuis sloegen de handen in elkaar om een zomerse namiddag vol activiteiten te organiseren voor alle kinderen en jongeren die verblijven in UZ Leuven en in UPC KU Leuven (Gasthuisberg). Karikatuurtekenaars zorgen voor gekke portretten, de circusschool kwam de kneepjes van het circusvak tonen, er was poppentheater en nog veel meer. Frisse drankjes konden niet ontbreken!

Zo werd het schooljaar van de ziekenhuisschool feestelijk afgesloten én werd meteen de aftrap gegeven worden voor de Zomer van Muze. Dat is het jaarlijkse zomerprogramma vol workshops voor wie in het kinderziekenhuis verblijft. Dit jaar staan de activiteiten in het teken van muziek onder de noemer 'Feel the beat'. 

Zingende zorgverleners

Hoogtepunt was het optreden van het UZ Leuven-gelegenheidskoor. Een tiental medewerkers uit verschillende teams, van kinesitherapeut tot psycholoog, brachten een resem meezingers onder begeleiding van muziektherapeut Inge Bracke. 

"Vroeger zongen we al enkele keren met een aantal collega's in de kerstperiode", vertelt Inge, "en deden we telkens een mini-kerstconcert voor de jongste patiënten en hun ouders. In de coronaperiode viel dat stil, maar in 2022 heb ik opnieuw een 'kerstkoor' bij elkaar gezocht. De reacties zijn altijd heel positief. Ik was dan ook meteen enthousiast voor dit zomerconcert in samenwerking met de ziekenhuisschool." 

Gerelateerd

Laatste aanpassing: 23 oktober 2023