Militair commando provincie Vlaams-Brabant schenkt 10.000 euro aan de ziekenhuisschool

2 juni 2017

Op vrijdag 2 juni heeft provinciecommandant Kolonel Vlieger Koen Hillewaert en zijn team van het Militair Commando Vlaams-Brabant een cheque van 10.000 euro overhandigd aan de ziekenhuisschool van UZ Leuven. Dat bedrag is afkomstig van de opbrengst van het zesde benefietconcert van de vermaarde Koninklijke Militaire Muziekkapel.

Schenking Militair Commando

Het 'gewone' leven op school

De band tussen de ziekenhuisschool en het Militair Commando van de provincie Vlaams-Brabant bestaat al vele jaren - sinds 2010 neemt de provinciecommandant het peterschap van de school waar - en betekent voor de ziekenhuisschool een belangrijke en warme steun. Schooldirecteur Ingrid Donceel: "Door naar school te blijven gaan tijdens het ziekenhuisverblijf, kan het kind de band met de thuisschool behouden en blijft het gewone leven binnen handbereik. De ziekenhuisschool zorgt voor onderwijs op maat: op basis van de leermethoden van de thuisschool krijgt elke leerling een geïndividualiseerd aanbod. Die aanpak op maat vraagt een ruime ondersteuning. Elke extra steun is dan ook meer dan welkom. Met de schenking van het Militair Commando kunnen wij bijvoorbeeld nuttig materiaal zoals laptops en handboeken aankopen of investeren in nieuwe ruimtelijke inrichting zoals een keuken voor kooklessen."

De provinciecommandant liet alvast weten dat ook in 2017 een benefietconcert gepland is, ditmaal op vrijdag 20 oktober.

Gerelateerd

Meer nieuws over "Ziekenhuisschool"

UZ Leuven-koor sluit schooljaar feestelijk af

30 juni 2023
Schooljaar 2022-2023 van de ziekenhuisschool werd feestelijk afgesloten met een leuke namiddag bomvol activiteiten voor alle kinderafdelingen van UZ Leuven en UPC KU Leuven Gasthuisberg (Vleugel K). Hoogtepunt was een spetterend optreden van het UZ Leuven-koor met medewerkers uit verschillende teams.
Lees meer
Meer nieuws over "Ziekenhuisschool"

Pyjamadag

13 april 2022
Gespot op Instagram: knutselende kleuters en begeleiders in onesies en pyjama's. Want ook in de ziekenhuisschool doen ze mee aan Pyjamadag.
Lees meer
Laatste aanpassing: 17 januari 2020