Welkom op onze afdeling

U bent opgenomen op de dienst hematologie. Deze dienst omvat verschillende afdelingen. Hospitalisatie 44 en hospitalisatie 20 zijn de twee hospitalisatieafdelingen. Hospitalisatie 44 is een algemene afdeling, hospitalisatie 20 is een isolatieafdeling. Verder is er nog een afdeling voor dagopname: dagziekenhuis 6. De artsen beslissen op welke afdeling u best behandeld wordt.

Vandaag bent u opgenomen op hospitalisatie 44. Om uw verblijf zo vlot en aangenaam mogelijk te laten verlopen, vindt u op deze pagina alle nodige informatie. Wij hopen dat deze info een goede leidraad is voor u en uw familie tijdens uw opname op onze afdeling.

Hebt u nog vragen? Dan kunt u altijd terecht bij uw verpleegkundige.

Kamers en sanitair

Hospitalisatie 44 heeft 26 kamers, waarvan 24 eenpersoonskamers. U kunt een privékamer aanvragen mits een bepaalde toeslag. Lees meer over de kamerkeuze.
Patiënten die om medische redenen een eenpersoonskamer nodig hebben krijgen voorrang.

Alle kamers hebben een individuele badkamer met douche. In de gang staan er hometrainers ter beschikking voor u. Indien nodig plaatsen we een hometrainer in uw kamer.

Hospitalisatie hematologie

UZ Leuven campus Gasthuisberg
Hospitalisatie 44
Herestraat 49
3000 Leuven

Post voor patiënten

Wilt u de patiënt een kaartje of een brief bezorgen? Zet dan voor bovenstaand adres de volledige voornaam en familienaam van de patiënt.

Ligging en bereikbaarheid

Parkeren

Bezoekuren

De dag van de geplande opname kan de begeleidende naaste bij de patiënt blijven tot het eerste contact met de arts. Nadien vragen we vriendelijk om de afdeling te verlaten en terug te komen tijdens de bezoekuren.

 • Bezoek is elke dag mogelijk op vaste tijdstippen.
  • Op weekdagen: van 16 tot 20 uur.
  • In het weekend: van 14 tot 20 uur.
 • Het dragen van een mondmasker in verplicht op de patiëntenkamer.
 • Beperk uw bezoek tot 2 uur.
 • Kom met maximaal 3 bezoekers tegelijk.
 • In een tweepersoonskamer mogen beide patiënten tegelijkertijd bezoek ontvangen.

De bezoekregeling kan door het ziekenhuis in bepaalde omstandigheden gewijzigd worden. Het verpleegkundig team is op de hoogte van de laatste richtlijnen en zal deze ook meedelen. Ook zullen affiches je hierin wegwijs maken.


Respecteer de huisregels

Regelmatige korte bezoeken worden vaak meer gewaardeerd dan langdurige bezoeken.

Tijdens de verzorging van de patiënt of het bezoek van de arts vragen we u om de kamer te verlaten.

We kunnen het bezoek afronden of beperken als we merken dat het te vermoeiend is voor de patiënt.

Contact

 • Hoofdverpleegkundige: Mireille Kusters

 • Verpleegkundigen afdeling: +32 16 34 63 00 (24 uur op 24 bereikbaar)

Dringende hulp nodig?

Bij dringende medische problemen:

 • bel 016 33 22 11 (algemeen onthaal) en vraag om u door te verbinden met de wachtarts hematologie.

Bij niet-dringende medische vragen:

 • contacteer uw huisarts.

Voorbereiden op uw verblijf

Wat brengt u mee voor uw opname?

Breng altijd uw eID en contactgegevens van een naaste en uw huisarts mee. Lees wat u nog moet meebrengen voor een vlot verloop van uw opname, wat u moet meebrengen voor uw kind en wat u moet doen bij een arbeidsongeval.

Medicatie

De geneesmiddelen die u thuis inneemt, laat u ook thuis: alle medicatie die u nodig hebt, wordt voor u in de ziekenhuisapotheek besteld en op de gepaste tijdstippen gebracht door de verpleegkundige.

Tijdens uw verblijf

Hoe verloopt een dag?

Uw dag op E 630 verloopt volgens een bepaald schema. Lees meer over de medische en verpleegkundige zorg en de verbindende zorg op de afdeling.

Vatbaarheid voor infecties

De meeste patiënten op deze afdeling hebben een verminderde weerstand. Daarom zijn er enkele specifieke maatregelen nodig. Eenvoudige maatregelen helpen de verspreiding van bacteriën tegen te gaan en zo ziekenhuisinfecties te voorkomen.

Identificatiebandje

Draag uw identificatiebandje gedurende uw hele ziekenhuisverblijf. Als het door omstandigheden toch zou loskomen, vraag dan een nieuw bandje aan uw verpleegkundige. Kijk na of alle informatie op het bandje correct is.

Maaltijden

Maaltijden worden opgediend op de kamer. U kunt uw maaltijd zelf kiezen via het interactieve beeldscherm aan uw bed. Er wordt rekening gehouden met dieetvoorschriften. Een diëtist kan u advies geven over uw voeding tijdens en na uw verblijf.

Verblijven in de buurt van het ziekenhuis

Voor wie in de buurt van het ziekenhuis wil verblijven, bieden UZ Leuven en The Lodge-group kamers aan tegen een voordeeltarief.

Voorzieningen

Literatuur, spelletjes en multimedia

U kunt gratis boeken, strips, dvd's en spelletjes lenen uit de bibliotheek. Daarnaast kunt u kranten en tijdschriften kopen tijdens de dagelijkse krantenronde

Kapper

Er is een kapsalon in het ziekenhuis. Vraag enkele dagen op voorhand een afspraak via de verpleegkundige. De kapper kan ook langskomen op uw kamer. Kapperskosten worden aangerekend via de ziekenhuisfactuur.

Post

U kunt brieven en pakketjes ontvangen op de afdeling. Zorg dat uw volledige voornaam en familienaam bovenaan het adres van de afdeling staan vermeld. Te verzenden post mag u gefrankeerd aan de verpleegkundige geven of zelf posten in de brievenbus aan de ingang van het ziekenhuis.

Na uw opname

Naar huis na uw opname

Uw ontslag uit het ziekenhuis wordt altijd in samenspraak met de behandelende arts bepaald. Bespreek vóór uw ontslag duidelijk welke zorg u thuis nog verder moet zetten.

Team

Verpleegkundigen, paramedici en andere medewerkers

Hoofdverpleegkundige: Mireille Kusters

Verpleegkundig/logistiek team

Psychosociaal team:

 • Sociaal werkers: Eline Van Roey, An Beerten, Priscilla Stroobants
 • Psychologen: Hannah De Messemaeker en Yaël Falise
 • Psychomotorisch therapeuten: Veerle Gillis, Gillian Demin, Liese Brocatus
 • Pastor: Filip Vermeire

Kinesitherapeut: Atka Sobota

Diëtiste: Eline Boeckx

Poetsdienst: Myriam en Anja

Vrijwilligers: Mouche en Dirk

Extra ondersteuning - de sociaal werkers

Maakt u zich zorgen over uw ziekte, gezin, werk of financiële situatie? U en uw familieleden kunnen bij de sociaal werker terecht voor een vertrouwelijk gesprek. De sociaal werkers van deze afdeling zijn Eline Van Roey, An Beerten en Priscilla Stroobants.

De sociaal werker zoekt samen met u naar oplossingen en geeft advies over sociale voorzieningen waar u recht op hebt of verwijst u door naar externe diensten.

Vraag ernaar bij de verpleegkundige of bel zelf naar +32 16 34 86 20.

Nood aan gesprek of een luisterend oor? Vraag naar de pastor.

Ziekte en ziekenhuisopname stemmen vaak tot nadenken. Hebt u behoefte aan een rustig, vertrouwelijk gesprek?

Binnen de afdeling werkt een pastor die - ongeacht uw levensbeschouwing - een luisterend oor kan bieden als u het moeilijk hebt of met levensvragen zit.

Filip Vermeire is als pastor aan deze afdeling verbonden. Vraag naar hem via de verpleegkundige of bel hem rechtstreeks op +32 16 34 67 47.

Waarvoor kan u bij de pastorale dienst terecht?

Brochures

Laatste aanpassing: 8 november 2023