Gebruikt u thuis geneesmiddelen?

Breng uw geneesmiddelen dan mee naar het ziekenhuis. Geneesmiddelen die u neemt, kunnen gevaarlijke reacties veroorzaken in combinatie met behandelingen die uw arts voorstelt. Het is daarom belangrijk dat uw arts op de hoogte is van de geneesmiddelen die u al neemt.
Geneesmiddelen

Stel thuis zelf een lijst op

Maak een lijst van alle geneesmiddelen die u inneemt, met én zonder voorschrift. Laat u hierbij, indien nodig, helpen door uw mantelzorger(s), huisarts of huisapotheker. Ook geneesmiddelen die u slechts af en toe inneemt, mag u niet vergeten.

Gebruik deze handige invullijst voor thuismedicatie

PDF

Breng alle geneesmiddelen mee naar het ziekenhuis

Breng alle geneesmiddelen, met én zonder voorschrift, die u thuis inneemt mee naar het ziekenhuis in de originele verpakking.

Wanneer de artsen en verpleegkundigen een volledig overzicht hebben van de medicatie die u thuis inneemt, mag u uw medicatie terug mee naar huis nemen.

Neem nooit geneesmiddelen in zonder toestemming

Sommige geneesmiddelen mogen niet samen worden ingenomen omdat ze onderzoeken of operaties kunnen verstoren. Neem tijdens uw verblijf nooit geneesmiddelen in zonder toestemming van uw arts, ook al lijken ze onschuldig.

Uw arts zal daarom soms voorstellen om uw thuismedicatie tijdelijk aan te passen.

Vraag uitleg aan arts of verpleegkundige

Als u bij uw opname of tijdens uw verblijf vragen hebt of de aangereikte geneesmiddelen niet (her)kent omdat ze anders zijn dan u verwacht, aarzel dan niet om meer uitleg te vragen aan uw behandelende arts of om de verpleegkundige van uw afdeling aan te spreken.

Brochure

PDF
Thuismedicatie bij opname
PDF - 154.77 Kb