Hospitalisatie 10

Op deze afdeling verblijven patiënten voor de disciplines oncologische heelkunde en het multidisciplinair borstcentrum.

Welkom op onze afdeling

U of uw naaste wordt opgenomen op hospitalisatie 10.

Om uw verblijf zo vlot en aangenaam mogelijk te laten verlopen, vindt u op deze pagina alle nodige informatie. Wij hopen dat deze info een goede leidraad is voor u en uw naasten tijdens uw opname op onze afdeling.

Hebt u nog vragen? Aarzel dan niet om een van de zorgverleners op onze afdeling aan te spreken.

Adres

UZ Leuven campus Gasthuisberg
Hospitalisatie 10
Herestraat 49
3000 Leuven

Ligging en bereikbaarheid

Hinder route naar Gele straat, poort 2

Komt u via toegang West? Wegens bouwwerken is op weekdagen de binnendoorweg tussen toegang West en de Gele straat, poort 2 niet beschikbaar tussen 6 en 7.30 uur en tussen 10 en 12 uur.

Tijdens het bouwverlof (13 juli tot 4 augustus) zijn er geen problemen.

Parkeren

Post voor patiënten

Wilt u de patiënt een kaartje of een brief bezorgen? Zet dan voor bovenstaand adres de volledige voornaam en familienaam van de patiënt. 

Bezoekuren

 • Bezoek is elke dag mogelijk op vaste tijdstippen:

  • Weekdagen: van 16 tot 20 uur
  • Weekends: van 14 tot 20 uur
 • Beperk uw bezoek tot 2 uur.

 • Kom met maximaal 3 bezoekers tegelijk.

 • In een tweepersoonskamer mogen beide patiënten tegelijkertijd bezoek ontvangen.

Regelmatige korte bezoeken worden vaak meer gewaardeerd dan langdurige bezoeken. 

Tijdens de verzorging van de patiënt of het bezoek van de arts vragen we u om de kamer te verlaten.

We kunnen het bezoek afronden of beperken als we merken dat het te vermoeiend is voor de patiënt.

Contact

 • Hoofdverpleegkundige: Gitte Van Bauwel

 • Verpleegkundigen: +32 16 34 63 10 (24 op 24 uur beschikbaar)

Voorbereiden op uw verblijf

Breng altijd uw eID en contactgegevens van een naaste en uw huisarts mee. Lees wat u nog moet meebrengen voor een vlot verloop van uw opname, wat u moet meebrengen voor uw kind en wat u moet doen bij een arbeidsongeval.
Denk eraan om uw ziekenfonds, hospitalisatieverzekering en uw huisarts op de hoogte te brengen zodra uw opname gepland en geregeld is.
Maak een overzicht van alle geneesmiddelen die u inneemt. Breng ze indien mogelijk in hun originele verpakking mee naar het ziekenhuis. Het is belangrijk dat uw arts op de hoogte is van de geneesmiddelen die u al neemt om gevaarlijke reacties te vermijden. Tijdens uw opname wordt alle nodige medicatie voor u voorzien.
Op deze afdeling kunt u een eenpersoonskamer aanvragen. De opnamedienst houdt hier rekening mee in functie van de beschikbaarheid. De eenpersoonskamers worden maximaal gebruikt voor patiënten die in isolatie moeten verpleegd worden en kritiek zieke patiënten. Informeer u vooraf bij uw verzekeraar of de meerprijs van een eenpersoonskamer inbegrepen is in uw verzekeringspolis.

Tijdens uw verblijf

Draag uw identificatiebandje gedurende uw hele ziekenhuisverblijf. Als het door omstandigheden toch zou loskomen, vraag dan een nieuw bandje aan uw verpleegkundige. Kijk na of alle informatie op het bandje correct is.
Maaltijden worden opgediend op de kamer. U kunt uw maaltijd zelf kiezen via het interactieve beeldscherm aan uw bed. Er wordt rekening gehouden met dieetvoorschriften. Een diëtist kan u advies geven over uw voeding tijdens en na uw verblijf.
Op deze afdeling mag er op een eenpersoonskamer een naaste bij de patiënten overnachten. Hiervoor wordt een vergoeding per nacht aangerekend via de ziekenhuisfactuur. U kunt ook gebruikmaken van het familieverblijf of van een hotel in de buurt tegen voordeeltarief. Bekijk de mogelijkheden en tarieven.
Voor wie in de buurt van het ziekenhuis wil verblijven, bieden UZ Leuven en The Lodge-group kamers aan tegen een voordeeltarief.

Voorzieningen

U kunt gratis boeken, strips, dvd's en spelletjes lenen uit de bibliotheek. Daarnaast kunt u kranten en tijdschriften kopen tijdens de dagelijkse krantenronde.
Er is een kapsalon in het ziekenhuis. Vraag enkele dagen op voorhand een afspraak via de verpleegkundige. De kapper kan ook langskomen op uw kamer. Kapperskosten worden aangerekend via de ziekenhuisfactuur.
U kunt brieven en pakketjes ontvangen op de afdeling. Zorg dat uw volledige voornaam en familienaam bovenaan het adres van de afdeling staan vermeld. Te verzenden post mag u gefrankeerd aan de verpleegkundige geven of zelf posten in de brievenbus aan de ingang van het ziekenhuis.
In het Bianca Centrum kunnen kankerpatiënten terecht in een warme huiselijke sfeer die de typische ziekenhuiskamer ver weg doet lijken. U kunt er even tot rust komen en onder andere genieten van een ontspannende massage of gelaatsverzorging door een schoonheidsspecialiste met kennis van oncologie.
Patiënten die op campus Gasthuisberg verblijven, kunnen een vrijwilliger inschakelen om hen even uit de kamer te begeleiden. Zo dragen we bij aan het welzijn van onze gehospitaliseerde patiënten.

Team

De verschillende disciplines op deze afdeling hebben elk een eigen team van artsen en zorgkundigen. 

De behandelende arts komt bij u langs op de afdeling.
Op onze afdeling liggen patiënten van verschillende medische disciplines. Niet elke arts die op ronde is, zal dus bij u langskomen. Het tijdstip waarop de arts langskomt, kan dus ook verschillen.

Multidisciplinair borstcentrum (MBC)

Zorgteam

Uw zorgteam bestaat ook een aantal vaste trajectbegeleiders die u en uw naasten ondersteunen op psychosociaal en verpleegkundig vlak.

Meer info

Oncologische heelkunde en oncologische orthopedie

Artsen

Zorgteam

Reconstructieve heelkunde

Artsen

Extra ondersteuning - de sociaal werker

Maakt u zich zorgen over uw ziekte, gezin, werk of financiële situatie? U en uw familieleden kunnen bij de sociaal werker terecht voor een vertrouwelijk gesprek.

De sociaal werker zoekt samen met u naar oplossingen, geeft advies over sociale voorzieningen waar u recht op hebt en helpt bij vragen over verzekeringen en attesten. Indien nodig verwijst de sociaal werker u door naar externe diensten.

Vraag naar de sociaal werker van uw afdeling bij de verpleegkundige. U kunt de sociaal werker rechtstreeks bereiken of via het secretariaat (+32 16 34 86 20).

Nood aan gesprek of een luisterend oor? Vraag naar de pastor.

Ziekte en ziekenhuisopname stemmen vaak tot nadenken. Hebt u behoefte aan een rustig, vertrouwelijk gesprek?

Binnen de afdeling werkt een pastor die - ongeacht uw levensbeschouwing - een luisterend oor kan bieden als u het moeilijk hebt of met levensvragen zit.

Vraag naar een pastor via de verpleegkundige of contacteer een pastor via het secretariaat op tel. +32 16 34 86 20.

Waarvoor kunt u terecht bij de pastores?

Geef uw feedback voor een nog betere zorg

 • Elke patiënt die wordt opgenomen in UZ Leuven, kan de Vlaamse Patiëntenpeiling invullen. Dat kan via het Octopuz-scherm aan het bed (knop ‘Enquêtes’) of via mynexuzhealth (u krijgt na de opname een uitnodiging via mail en/of in de app). Door via deze vragenlijst uw ervaringen in het ziekenhuis met ons te delen, helpt u mee om de zorg en dienstverlening voor alle patiënten te verbeteren.

Laatste aanpassing: 27 mei 2024