Endocrinologie

Op deze dienst kunt u terecht voor diagnose en opvolging van diabetes en verwante metabole stoornissen, en van hormoonproducerende klieren zoals de hypofyse, schildklier, bijnier en bijschildklieren. Er zijn ook spreekuren voor andrologische stoornissen, metabole botziekten en Turner en andere hormonale syndromen.

Afspraken

Adres

UZ Leuven campus Gasthuisberg
Dienst endocrinologie
Herestraat 49
3000 Leuven

Steun ons onderzoek

Carpe Diem Fonds voor Diabetesonderzoek

Tijdige opsporing, goede opvolging en strikte behandeling van diabetes type 2 kunnen soelaas brengen, maar daarvoor is nog meer diepgaand onderzoek nodig. Vooral over oorzaken en preventie willen wetenschappers meer te weten komen.
Steun dit fonds

ECHO-fonds

Fonds om het onderzoek naar EndoCrinologische, Hypofyse- en HOrmoonaandoeningen (ECHO) te steunen om zo de kennis te vergroten en de diagnose, levenskwaliteit en bijhorende gezondheidsproblemen te verbeteren.
Steun dit fonds

CHROMETA fonds

Het fonds voor chronische ziekten, metabolisme en veroudering (CHROMETA) ondersteunt en bevordert het wetenschappelijk onderzoek van het departement chronische ziekten en metabolisme en zoekt financiële middelen om onderzoekers en ondersteunende medewerkers aan te stellen, onderzoeksmiddelen en apparatuur aan te kopen, internationale samenwerkingen en kennisdeling uit te bouwen.
Steun dit fonds

Fonds ter Bevordering van het wetenschappelijk onderzoek naar voeding en metabole aandoeningen

Het innovatieve aspect van dit fonds is dat we op zoek gaan naar de rol van voeding als behandelingsoptie. Het fonds stimuleert zowel het preklinisch onderzoek (d.w.z. beter begrijpen hoe bepaalde mechanismen werken) als interventiestudies waarbij voeding onderdeel van de behandeling is.
Steun dit fonds

Hippo & Friends type 1 diabetesfonds

Op dit moment is er nog geen methode om diabetes type 1 tegen te houden of te genezen. Wetenschappers geloven wel dat ze op een dag type 1 diabetes gaan kunnen stoppen, maar daarvoor moeten ze nog lang en intensief onderzoek verrichten.
Steun dit fonds
Laatste aanpassing: 26 september 2023