Hospitalisatie vrouw A

Materniteit
Na de bevalling verblijven pas bevallen moeders en hun baby's op de kraamafdeling. Lees meer over de voorzieningen, bezoekuren en het verloop van uw verblijf op de kraamafdeling.

Adres

UZ Leuven campus Gasthuisberg
Hospitalisatie vrouw A
Herestraat 49
3000 Leuven

Ligging en bereikbaarheid

 • Volg vanuit de centrale ontvangsthal de rode straat, poort 4, verdieping 3.

Bezoekuren

 • Elke dag van 16 tot 19 uur, ongeacht het type kamer.
 • Toegang tot de afdeling kan alleen met een QR-code die u krijgt bij opname. Bezorg deze code digitaal of op papier aan vrienden of familie.
 • Beperk het aantal bezoekers per keer. Meer dan 2 bezoekers op hetzelfde moment is vaak te vermoeiend voor moeder en kind.
 • Bezoekers moeten de kamer verlaten tijdens:
  • Voeding van de baby
  • Verzorging
  • Bezoek van de arts

Respecteer de huisregels

Contact

Ontdek het bevallingskwartier en de materniteit

Voorzieningen op de kamers van de kraamafdeling

Televisie, internet, badkamer, opbergruimte, ... Lees wat u ter beschikking hebt op uw kamer.

Partners op de kraamafdeling

Wij stimuleren de aanwezigheid van de partner bij de pasbevallen moeder en haar kindje. Als uw vrouw in een eenpersoonskamer verblijft, is het mogelijk om na de geboorte in de kamer van moeder en kind te overnachten en daar het ontbijt te gebruiken.

Uw verblijf op de kraamafdeling

Hoe lang blijft u op de kraamafdeling? Hoe verloopt uw verblijf op de afdeling?

Valpreventie tijdens de kraamtijd

Na een bevalling loopt u een groter risisco om te vallen. Valincidenten kunnen nooit volledig voorkomen worden. Toch kunt u het risico op vallen sterk verminderen door enkele eenvoudige tips op te volgen.

Zorg voor uw pasgeboren baby

Hoe zorgt u voor uw baby? Welke verzorgingsproducten gebruikt u best? Waar moet u op letten om vallen te voorkomen? Welke onderzoeken worden er uitgevoerd bij uw baby? Hoe voorkomt u wiegendood?

Administratie na de bevalling

Lees meer over aangifte van de geboorte, aansluiting bij het ziekenfonds en de hospitalisatieverzekering en het aanvragen en de uitbetaling van het groeipakket.

Naar huis na de bevalling

Hoe verloopt het ontslag van u en uw baby als u het ziekenhuis verlaat? Wat krijgt u mee? Waar moet u de eerste dagen op letten? Welke controles moet u inplannen?

Seksualiteit en geboorteregeling na de bevalling

De geboorte van een baby is een ingrijpende gebeurtenis. Dit kan gevolgen hebben voor uw seksualiteitsbeleving. Bespreek de nieuwe situatie met uw partner en breng begrip op voor elkaars gevoelens.

Psychologische aspecten van een bevalling

De combinatie van de zware inspanning van de bevalling, de emoties die komen kijken bij een kindje, praktische en psychologische veranderingen in uw gezinsleven en op vlak van uw relatie... De periode na de bevalling is niet altijd gemakkelijk. Enkele tips om met de nieuwe situatie om te gaan.