Voorzieningen op de kamers van de kraamafdeling

Televisie, internet, badkamer, opbergruimte, ... Lees wat u ter beschikking hebt op uw kamer.

Kasten

U beschikt over een hangkast en een kast met leggers. Voor deze kasten krijgt u een sleutel, die u zelf moet bewaren. Om diefstal te vermijden, bewaart u  waardevolle zaken, zoals handtas, portefeuille en telefoon, het best achter slot als u de kamer verlaat en neemt u de sleutel mee. Grote sommen geld en/of juwelen laat u best thuis.

Om een vlotte werking in de kamer mogelijk te maken, vragen wij u om uw persoonlijke spullen op te bergen in de beschikbare kasten.

Badkamer

Elke kamer beschikt over een badkamer met douche, toilet en een wastafel. Elke moeder krijgt een zelfspoelsysteem, dat ze vrij kan gebruiken. De gebruiksaanwijzing staat duidelijk aangegeven en de vroedvrouw leert u het gebruik ervan aan. Bij uw vertrek neemt u het zelfspoeltoestel mee naar huis. Vraag aan uw vroedvrouw om dit te demonteren.

Koelkast

Elke kamer is voorzien van een kleine koelkast.

TV, radio, internet, telefoon

Ieder bed beschikt over een individueel aanraakscherm (OctopUZ) waarmee u kunt telefoneren, tv-kijken, surfen op het internet, radio luisteren en uw keuzemaaltijd bestellen. De vroedvrouw geeft u meer uitleg over de werking.

Uw telefoongesprekken worden automatisch in rekening gebracht.

Oproepsysteem

Het oproepsysteem vindt u  bij uw bed of op de muur in de kamer of badkamer. Druk op de rode knop als u een vroedvrouw wilt oproepen.

Rookverbod

UZ Leuven is sinds 1 september 2006 volledig rookvrij. Er mag alleen nog gerookt worden in de aangeduide en afgeschermde zones buiten.

Varia

Menukeuze

Op de kraamafdeling kunt u dagelijks kiezen uit verschillende menu’s via uw aanraakscherm. Bij opname zal de logistiek medewerker u hierover de nodige uitleg geven. Bij opname ’s avonds of in het weekend kan de menukeuze pas de daaropvolgende dag opgestart worden. Let er op dat u rond de maaltijduren in uw kamer bent. Om de kwaliteit van het voedsel te bewaren, vooral van de warme maaltijd, is het belangrijk dat u onmiddellijk kunt eten.

Op de gang staat een waterfontein, waar u en uw familie gekoeld water kunnen halen.

Naast het gewone menu kunt u ook dieetvoeding of een dubbele portie krijgen.

Ook een kooshermaaltijd kan besteld worden tegen een supplement.

Als uw partner bij u op de kamer overnacht, kan er ook een ontbijt besteld worden via het aanraakscherm.

De kosten worden aangerekend via de ziekenhuisrekening.

Vazen

U of uw familie kunnen vrij een vaas kiezen uit de kast  achteraan in de afdeling.

Afval

Papier kunt u kwijt in een afzonderlijke papieren zak met recyclagelogo. Deze zak bevindt zich in de gang ter hoogte van de vazenkast.

Niet gebroken glas (bijvoorbeeld intacte flessen) kunt u deponeren in de glasbak van de afdeling. Deze staat in de spoelruimte. Voor gebroken glas verwittigt u best de vroedvrouw.

De blauwe zakken in de badkamer en babyverzorgingshoek zijn vuilzakken. Uit hygiënisch oogpunt vragen wij u om de zak in de babyhoek enkel te gebruiken voor materiaal dat afkomstig is van de baby (luiers, onderleggers enzovoort). Verwijder al de rest via de blauwe zak in de badkamer.

Laatste aanpassing: 27 januari 2022