Verloskunde

De afdeling verloskunde staat in voor de opvolging van alles wat te maken heeft met zwangerschap en bevalling.

Perinatale infosessies en voordrachten online

Door de maatregelen rond het coronavirus zijn alle perinatale infosessies en voordrachten online. Vooraf inschrijven is noodzakelijk. Dit kan telefonisch op het nummer +32 16 34 47 50 of via de afsprakenbalie op de raadpleging gynaecologie en verloskunde.

Lees meer over de infosessies voor toekomstige ouders

Coronavirus COVID-19 - 1 begeleider toegelaten

Voortaan is 1 volwassen begeleider (18+) opnieuw toegelaten in het onderzoekslokaal voor een echo en op de raadplegingen van de dienst gynaecologie en verloskunde.

De begeleider kan bijvoorbeeld de partner zijn of de begeleidende vroedvrouw, maar niet beide samen. Kinderen blijven thuis.

Zwanger? Vraag aan uw vroedvrouw, huisarts of gynaecoloog om u op de lijst te laten plaatsen. Zo bent u sneller gevaccineerd en beschermt u niet enkel uzelf, maar ook uw ongeboren kind.

Meer info

Afspraken

Baby- en moedervriendelijk ziekenhuis

Door te voldoen aan de voorwaarden en doelstellingen voor de zorg van moeder en kind van Unicef en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), behaalden we sinds 2008 een internationale erkenning, het BFHI-certificaat (Baby Friendly Hospital Initiative). Deze voorwaarden helpen om elke baby, vanaf de geboorte, de beste kansen te geven op een optimale gezondheid. Dit houdt onder meer in dat wij de tien vuistregels voor het slagen van borstvoeding van de Wereldgezondheidsorganisatie en Unicef opvolgen.

Daarnaast zijn er ook enkele moedervriendelijke initiatieven en hanteren we de internationale gedragscode voor vervangingsmiddelen voor moedermelk.

Lees meer

Adres

UZ Leuven campus Gasthuisberg
Verloskunde
Herestraat 49
3000 Leuven
Laatste aanpassing: 24 januari 2023