Universitair lasercentrum Leuven (ULCL)

Het lasercentrum voert laseroperaties uit om uw zicht te verbeteren.
Oog

Interesse in een leven zonder bril?

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een leven zonder bril? Doe de 'Quickscan': een screeningstest met enkele korte technische oogonderzoeken en een korte vragenlijst. Snel, pijnloos en geheel vrijblijvend.

Lees meer over de Quickscan

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Met een laser zeer precies en gecontroleerd de afwijking (refractie) van het oog corrigeren of verminderen.
Na het losmaken van een dun laagje hoornvlies (flap) wordt met een excimerlaser een correctie aan de diepe lagen van het hoornvlies uitgevoerd om de gezichtsscherpte te verbeteren.
Centraal oppervlakkige laserbehandeling die een verandering van de hoorvlieskromming geeft.
Met een femtosecondlaser wordt een schijfje (lenticule) in het hoornvliesweefsel geschoten, dat via een kleine insnede wordt verwijderd. Bij deze behandeling is er geen oppervlakkige wonde en geen hoornvliesflap, waardoor de genezing sneller verloopt.
Een implanteerbare contactlens (ICL) of voorzetlens is een soort contactlens die tussen de iris en de natuurlijke ooglens wordt geplaatst. Een ICL is een alternatief voor mensen die niet in aanmerking komen voor een ooglaserbehandeling.
Chemische behandeling met riboflavine en UVA licht om het hoornvliesweefsel stijver te maken en de vorm van de keratoconus te stabiliseren. Collageen crosslinking is de enige behandeling die het verder uitpuilen en onregelmatig worden van het hoornvlies stopt.
Verwijderen van de natuurlijke ooglens en die vervangen door een kunstlens die de sterkteafwijking corrigeert. Daarbij kunnen multifocale, torische of multifocaal-torische lenzen gebruikt worden, zodat u na de ingreep zo brilonafhankelijk mogelijk bent.

Team

Artsen

Ondersteunend team

Brochures

Adres

UZ Leuven campus Gasthuisberg
Universitair lasercentrum Leuven
Herestraat 49
3000 Leuven

Ligging en bereikbaarheid

  • Vooronderzoeken en controles: volg Oranje straat, poort 2, verdieping 3 (OR 2.3)

  • Behandelingen: dagziekenhuis 3.

Parkeren

Laatste aanpassing: 21 juni 2024