Interesse in een leven zonder bril? Doe de quickscan.

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een leven zonder bril? Doe de 'Quickscan': een screeningstest met enkele korte technische oogonderzoeken en een korte vragenlijst. Snel, pijnloos en geheel vrijblijvend.
Ooglaser

Geen bril meer nodig

  • Dankzij een quickscan weet u welk type behandeling het best geschikt is voor uw ogen. 
  • Naast laseren bieden we ook tal van andere behandelingsopties aan in ons centrum.
  • U wordt vrijblijvend gecontacteerd voor een vervolgafspraak om de behandelingsopties met u te bespreken.

Fluitje van een cent

  1. Volledig vrijblijvend
  2. Geen last aan uw ogen voor, tijdens en na
  3. Contactlenzen hoeft u niet op voorhand uit te laten. 
  4. Make-up blijft intact
  5. U rijdt gewoon zelf met de auto naar huis.

Bijna volledig terugbetaald

  • Voor de Quickscan worden enkel de technische onderzoeken aangerekend.
  • Deze onderzoeken worden bijna volledig terugbetaald. 
  • Hoeveel kost een Quickscan?

Maak een afspraak

Oogziekten - refractieve behandeling - Quickscan

Hoe verloopt de Quickscan?

Meebrengen

Breng voor de Quickscan volgende zaken mee:

  • Identiteitsbewijs
  • Huidige bril
  • Smartphone

De dag zelf

De dag van uw afspraak komt u naar de raadpleging oogziekten: oranje straat, poort 2, niveau 3, wachtzaal B. 

U krijgt via de mynexuzhealth-app een digitale vragenlijst. Die kunt u invullen terwijl u wacht. Nog niet klaar als u aan de beurt bent? Dan vult u de vragenlijst gewoon later verder in. 

Onze medewerkers meten uw ogen nauwkeurig uit. Deze tests zijn veilig, pijnloos en beïnvloeden uw zicht niet. 

Resultaten

Tijdens de Quickscan ziet u geen oogarts.  De resultaten worden - als u terug thuis bent, en nadat u de digitale vragenlijst invulde - wel door een oogarts geïnterpreteerd en beoordeeld.

U wordt op de hoogte gebracht van het resultaat, en indien u in aanmerking komt, wordt u uitgenodigd om een vervolgafspraak met de oogarts te plannen.

Veelgestelde vragen

Bent u 65 jaar of ouder? Maak dan een afspraak op de algemene raadpleging in plaats van op de Quickscan. Op deze algemene raadpleging gaat een oogarts eerst na of u geen cataract (of een troebele lens) hebt.

Nee, u mag uw contactlenzen gewoon blijven dragen, zowel op de dag van de Quickscan als tijdens de dagen ervoor. U moet ze wel even uit doen op het moment van de onderzoeken.

Voor de Quickscan worden enkel de technische onderzoeken aangerekend. Deze onderzoeken worden bijna volledig terugbetaald door het ziekenfonds als u bent aangesloten bij een Belgisch ziekenfonds. U betaalt dan slechts 5 euro. 

Hoeveel kost een Quickscan?

Ja, ook als u mynexuzhealth (de app of de website) nog niet gebruikt, kunt u via ons contactcenter een afspraak boeken voor een Quickscan. 

De digitale vragenlijst zal aangeboden worden via mynexuzhealth. 

De Quickscan is geheel vrijblijvend. Ook als er behandelingsmogelijkheden zijn, bent u niet verplicht om uw ogen te laten behandelen. 

Als u de vragenlijst volledig hebt ingevuld, krijgt u binnen de 2 weken een bericht of u al dan niet in aanmerking komt, en voor welke behandeling.

U vindt deze informatie in uw mynexuzhealth-dossier bij de verslagen.

Omdat ogen ook op latere leeftijd blijven evolueren, is het belangrijk dat we over recente metingen beschikken. Daarom blijven de resultaten van de Quickscan geldig gedurende 12 maanden.

De veiligheid van uw ogen staat op de eerste plaats. Daardoor komt niet iedereen in aanmerking voor een laserbehandeling. Naast laseren bieden we ook tal van andere behandelingsopties aan in ons centrum. Als u niet in aanmerking komt, bekijken we graag of we u op een andere manier kunnen verder helpen. 

De Quickscan omvat alleen enkele oogmetingen om te kijken of u in aanmerking komt voor een refractieve behandeling. U wordt nadien op de hoogte gebracht van het resultaat waarna u een vervolgafspraak kan boeken voor verdere bespreking.

Op dit tweede moment kunt u al uw vragen stellen en krijgt u informatie over de kostprijs. Tijdens de Quickscan zelf kan deze informatie nog niet voorzien worden.

Laatste aanpassing: 18 januari 2022