Logement op de kraamafdeling

Wij stimuleren de aanwezigheid van de partner bij de pasbevallen moeder en haar kindje. Als uw vrouw in een eenpersoonskamer verblijft, is het mogelijk om na de geboorte in de kamer van moeder en kind te overnachten en daar het ontbijt te gebruiken.

Samen voor uw kindje zorgen

Door de aanwezigheid van de partner kan de nachtelijke zorg onderling gedeeld worden.

Zowel mama als haar partner zullen hierdoor de baby beter leren kennen en van het beginnende ouderschap kunnen genieten. Gebruik deze mogelijkheid dan ook om uw vrouw en baby tijdens de nacht te ondersteunen.

Praktische afspraken

De kraamafdeling is echter geen hotel. Een kraamafdeling is een plaats waar moeders en baby’s uitrusten en herstellen van de zwangerschap en de bevalling. Omdat het belangrijk is dat de rust van de nieuwe mama en de baby niet in het gedrang komt en wij onze normale zorgen kunnen geven, vragen wij u dan ook vriendelijk maar met aandrang een aantal afspraken op te volgen.

Ontbijt

  • U vraagt dit aan op de kraamafdeling. U kan uw ontbijt voor de volgende dag zelf samenstellen als u uw maaltijd voor 14 uur besteld.
  • Wanneer de bestelling niet tijdig wordt geannuleerd, zal deze toch aangerekend worden. Annuleren van het ontbijt gebeurt de avond voordien.
  • Mogen we ook vragen om het dienblad nadien weer in de maaltijdkar op de gang te plaatsen.
  • De kosten worden aangerekend via de ziekenhuisrekening.

Overnachtingen

  • Dit kan alleen in de eenpersoonskamers.
  • Gelieve gepaste nachtkleding te voorzien.
  • Om de rust van alle moeders en baby’s te waarborgen, vragen we u om in het ziekenhuis aanwezig te zijn ten laatst om 21 uur.
  • Om de werking op de kraamafdeling niet te hinderen, vragen we u om uw bed voor 9 uur zelf op te dekken en gekleed en opgefrist te zijn. Zo kunnen wij ongehinderd voor moeder en kind zorgen.

Prijs

Zowel voor het ontbijt als voor een overnachting worden kosten aangerekend via de ziekenhuisrekening.

Standaard (incl. 21% BTW)
Logement per nacht € 27,83
Ontbijt € 12,08
Laatste aanpassing: 29 juni 2023