Kies voor verpleegkunde

Denk je aan een studie verpleegkunde? Of misschien net niet? Heb je geen idee welke verschillende functies je kan uitoefenen als verpleegkundige? Of ben je benieuwd naar hoe je werkdag er zou uitzien? Twijfel je of verpleegkunde wel iets voor jou is? Ontdek het hier.

Kies voor duizend-en-een mogelijkheden

Verpleegkunde beschrijven in één zin? Onmogelijk, want als verpleegkundige in een ziekenhuis kan je talloze verschillende uitdagingen aangaan.

Zou je graag op een patiëntenafdeling staan? Kan je goed omgaan met oudere mensen of net met kindjes? Droom je ervan om vroedkundige te worden? Zou je jezelf graag specialiseren in één verpleegkundig domein? Heb je interesse in het begeleiden van onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen en behandelingen?

Alles kan en nog veel meer. Laat je inspireren door de verhalen van onze medewerkers en ontdek wat verpleegkunde voor jou kan zijn. 

Maak kennis met onze verpleegkundigen

Lichten uit, spots aan! Acht verpleegkundigen in uiteenlopende functies namen voor één keer hun smartphonecamera mee op de werkvloer. Laat je onderdompelen! 

Maak kennis met Axel, die werkt als verpleegkundig specialist hart- en vaatziekten in UZ Leuven. Specifiek is hij verantwoordelijk voor het uitlezen van cardiale apparaten die het hartritme ondersteunen, zoals pacemakers en defibrillatoren. Een heel erg technische job dus, maar ook dat is verpleegkunde.
Paulien is verpleegkundige op een hospitalisatieafdeling voor kinderen. Daar haalt ze veel voldoening uit het sociale aspect en het zorgen voor de kindjes. Zo zet ze ook alles op alles om pijn en angst bij de kinderen zoveel mogelijk weg te nemen. Een VR-bril in een ziekenhuis? In het kinderziekenhuis kan alles!
Als verpleegkundige op de afdeling oncologische heelkunde staat Stephanie in voor de zorg en begeleiding van kankerpatiënten tijdens hun chirurgische behandeling. Ze is een belangrijke schakel tussen arts en patiënt. Aandacht hebben voor zowel het fysieke als mentale van de patiënt, is daarin erg belangrijk.
Wie als verpleegkundige op zoek is naar die extra technische uitdaging, is net als Caro geknipt voor het operatiekwartier. Geen enkele dag ziet er hetzelfde uit en een vlotte samenwerking met chirurgen, anesthesisten en perfusionisten is er super belangrijk. Daar haalt Caro dan ook het meeste voldoening uit.
Jimmy en zijn collega's doen nucleair onderzoek: met behulp van radioactieve stoffen brengen ze de werking van organen en weefsels in beeld. Een belangrijk deel van zijn job is om op die manier tumoruitzaaiingen op te sporen. Het grootste aanbod aan nucleaire onderzoeken in de Benelux, dat vind je in UZ Leuven.
Dat ouderenzorg meer is dan de was en de plas doen, weet Naomi maar al te goed. Als verpleegkundige op de afdeling geriatrie heeft ze een grote verantwoordelijkheid. Haar collega's en zijzelf moeten erg flexibel, empathisch en geduldig zijn, maar hebben vooral een heel groot hart voor de ouderen.
Dat haar werkplek niet aanvoelt als een ziekenhuis, hoort Freija wel eens van de jongeren die er komen. In een huiselijke en warme sfeer vangt ze samen met haar teams de jongeren op en bekijken ze met hen wat ze nodig hebben om weer verder te kunnen. Die intensieve en intieme samenwerking vindt ze erg verrijkend.
Op campus Pellenberg kan je Jasmien tegen het lijf lopen. Daar helpt ze oudere patiënten te revalideren na een aandoening, zoals een beroerte of fractuur. Als ze haar patiënten vooruitgang ziet maken, is haar werkdag pas echt geslaagd. In deze job is het belangrijk om goed te luisteren naar de patiënt én zijn familie.

Levenslang leren

Als verpleegkundige kan je alle kanten op, ook tijdens je loopbaan. Postgraduaten, interne opleidingen en permanente vormingen bieden je de mogelijkheid om je kennis up-to-date te houden, je verder te specialiseren of door te groeien.

Kom proeven van verpleegkunde in UZ Leuven 

Wil je verpleegkunde echt beleven? Dan ben je hartelijk welkom om een voormiddag (vaak van 7 tot 13 uur) mee te lopen met een medewerker in ons ziekenhuis.

Vul hier het digitale aanvraagformulier in, dan bellen we je snel op om te luisteren naar je concrete verwachtingen. 

Vraag je inleefmoment aan

Een zorgjob: ik ga ervoor

Ontdek meer over werken in de zorg in Vlaanderen.

Bekijk alle opleidingen tot verpleegkundige, zorgkundige, kindbegeleider of opvoeder en de talloze mogelijkheden om met je zorgdiploma aan de slag te gaan.

Ik ga ervoor

Meer weten over verpleegkunde in UZ Leuven? 

Laatste aanpassing: 16 mei 2024