Naomi, verpleegkundige geriatrie

Dat ouderenzorg meer is dan de was en de plas doen, weet Naomi maar al te goed. Als verpleegkundige op de afdeling geriatrie heeft ze een grote verantwoordelijkheid. Haar collega's en zijzelf moeten erg flexibel, empathisch en geduldig zijn, maar hebben vooral een heel groot hart voor de ouderen.

🎥 Maak kennis met Naomi

Totaalzorg voor een kwetsbare groep

Geriatrie is een van de zorgdomeinen waarmee je op vele afdelingen te maken zal krijgen. Het contact met oudere patiënten op al die verschillende afdelingen, zorgt voor een noodzakelijke en vooral boeiende, relevante invulling van de job als verpleegkundige.

Je komt met een kwetsbare groep in aanraking, waarbij je zal merken dat elke extra belasting je patiënt uit evenwicht kan brengen. Daarom zijn totaalzorg en preventieve zorg van groot belang. 

Geriatrisch supportteam: ondersteuning van ouderen in het hele ziekenhuis

Voor dit soort overschrijdende domeinen die op vele afdelingen terugkomen, bestaat er een ondersteunend en ziekenhuisbreed team. In dit geval is dat het geriatrisch supportteam. Als je binnen dit team werkt, kan je je expertise in het hele ziekenhuis inzetten en samenwerken met collega's van andere afdelingen om de zorg voor oudere patiënten te verbeteren.

Naast het geriatrische supportteam zijn er nog verschillende andere ziekenhuisbrede teams. Denk maar aan het palliatief supportteam, het wondzorgteam, het katheterteam, de dienst ziekenhuishygiëne, het pijnteam en noem maar op!

Laatste aanpassing: 15 juni 2022