Verpleegkunde, vroedkunde en medische beeldvorming

In UZ Leuven zijn verpleeg- en vroedkunde continu in ontwikkeling. UZ Leuven is daarom een plaats waar verpleeg- en vroedkundigen met hun competenties hun hart kunnen ophalen in één van de vele specialiteiten of functies, om op een creatieve manier hun beroep mee te ontwikkelen en uit te oefenen in een multidisciplinair georganiseerde patiëntenzorg.

Werken in UZ Leuven als verpleegkundige

UZ Leuven sluit geen enkel domein van de geneeskunde uit. We bieden geïntegreerde en permanent beschikbare zorg aan op het gebied van preventie, diagnose, behandeling en revalidatie. Ambulante en gehospitaliseerde patiënten krijgen hier medische en paramedische zorg van een hoog niveau.

Werken in UZ Leuven als vroedvrouw

Vroedvrouwen zijn een belangrijke partner binnen het multidisciplinaire team dat instaat voor hoogkwalitatieve zorg voor fertiliteitspatiënten, gynaecologische patiënten, zwangere vrouwen en pas bevallen moeders en hun baby. UZ Leuven is al sinds 2008 een 'Baby Friendly Hospital'.

Doorgroeimogelijkheden voor verpleegkundigen

Het zorgaanbod in UZ Leuven is divers en uitgebreid. Hierdoor vind je sowieso een zorgzone of -programma dat jou aanspreekt. Wil je later in je loopbaan eens iets anders? Dan kan dat uiteraard. Je kunt kiezen tussen horizontaal of verticaal doorgroeien.

Begeleiding voor verpleegkundigen

Ga je aan de slag als verpleegkundige, vroedkundige of medisch beeldvormer? Dan sta je er niet alleen voor.

Stage verpleegkunde, vroedkunde en medische beeldvorming

Elk jaar lopen zo'n 2.000 studenten verpleeg- en vroedkunde stage in UZ Leuven. Ruim 450 opgeleide mentoren staan in voor de professionele begeleiding. Wil je graag stage lopen? Lees hoe je een aanvraag doet, wat je moet voorbereiden, hoe je eerste stagedag verloopt en meer praktische details over stages in UZ Leuven.

Bijscholingen voor verpleegkundigen

UZ Leuven biedt bijscholingen aan voor "Intensieve zorgen en spoedgevallenzorg" en "Wondzorg".

Verdiepende stage - fase 4 opleiding bachelor verpleegkunde

Een verdiepende stage waarin we samen met jou werken aan jouw klinische expertise. Dit vraagt een actieve inbreng van jou en een kwaliteitsvolle begeleiding van ons.

Verpleegkundig specialisten

In UZ Leuven werken meer dan 40 verpleegkundig specialisten die zich toespitsen op specifieke domeinen van de gezondheidszorg.
Overzicht van verpleegkundig specialisten

Contact

UZ Leuven campus Gasthuisberg
Competentiecentrum verpleegkunde
Herestraat 49
3000 Leuven
Laatste aanpassing: 19 april 2022