Verpleegkunde, vroedkunde en medische beeldvorming

In UZ Leuven zijn verpleeg- en vroedkunde continu in ontwikkeling. UZ Leuven is daarom een plaats waar verpleeg- en vroedkundigen met hun competenties hun hart kunnen ophalen in één van de vele specialiteiten of functies, om op een creatieve manier hun beroep mee te ontwikkelen en uit te oefenen in een multidisciplinair georganiseerde patiëntenzorg.

Denk je aan een studie verpleegkunde? Of misschien net niet? Heb je geen idee welke verschillende functies je kan uitoefenen als verpleegkundige? Of ben je benieuwd naar hoe je werkdag er zou uitzien? Twijfel je of verpleegkunde wel iets voor jou is? Ontdek het hier.
UZ Leuven sluit geen enkel domein van de geneeskunde uit. We bieden geïntegreerde en permanent beschikbare zorg aan op het gebied van preventie, diagnose, behandeling en revalidatie. Ambulante en gehospitaliseerde patiënten krijgen hier medische en paramedische zorg van een hoog niveau.
Vroedvrouwen zijn een belangrijke partner binnen het multidisciplinaire team dat instaat voor hoogkwalitatieve zorg voor fertiliteitspatiënten, gynaecologische patiënten, zwangere vrouwen en pas bevallen moeders en hun baby. UZ Leuven is al sinds 2008 een 'Baby Friendly Hospital'.
Het zorgaanbod in UZ Leuven is divers en uitgebreid. Hierdoor vind je sowieso een zorgzone of -programma dat jou aanspreekt. Wil je later in je loopbaan eens iets anders? Dan kan dat uiteraard. Je kunt kiezen tussen horizontaal of verticaal doorgroeien.
Ga je aan de slag als verpleegkundige, vroedkundige of medisch beeldvormer? Dan sta je er niet alleen voor.
Elk jaar lopen zo'n 2.000 studenten verpleeg- en vroedkunde stage in UZ Leuven. Ruim 450 opgeleide mentoren staan in voor de professionele begeleiding. Wil je graag stage lopen? Lees hoe je een aanvraag doet, wat je moet voorbereiden, hoe je eerste stagedag verloopt en meer praktische details over stages in UZ Leuven.
Lees meer over de bijscholingen tot "Intensieve zorgen en spoedgevallenzorg" en "Wondzorg" en bekijk het aanbod van permanente vormingen in samenwerking met de UCLL.
Een verdiepende stage waarin we samen met jou werken aan jouw klinische expertise. Dit vraagt een actieve inbreng van jou en een kwaliteitsvolle begeleiding van ons.
In UZ Leuven werken meer dan 40 verpleegkundig specialisten die zich toespitsen op specifieke domeinen van de gezondheidszorg.
Overzicht van verpleegkundig specialisten

Contact

UZ Leuven campus Gasthuisberg
Competentiecentrum verpleegkunde
Herestraat 49
3000 Leuven
Laatste aanpassing: 29 juni 2022