Werken in UZ Leuven als verpleegkundige

UZ Leuven sluit geen enkel domein van de geneeskunde uit. We bieden geïntegreerde en permanent beschikbare zorg aan op het gebied van preventie, diagnose, behandeling en revalidatie. Ambulante en gehospitaliseerde patiënten krijgen hier medische en paramedische zorg van een hoog niveau.

Focus op verpleegkunde

Verzorgende, logistieke en huishoudelijke taken worden hoofdzakelijk uitgevoerd door speciaal opgeleide medewerkers. Dat betekent dat verpleegkundigen zich volledig op hun taak kunnen richten.

Patiëntenzorg op maat

Verpleegkundigen doen ervaring op in verschillende disciplines. Volgens hun eigen interesses kiezen ze de discipline die hen het best past. Voor elke patiënt wordt de verzorging aangepast op basis van zijn medische, maatschappelijke en levensbeschouwelijke context.

Multidisciplinair teamwork

In UZ Leuven heerst er een sterke professionele attitude waarin de patiënt centraal staat. De werking van de verschillende disciplines wordt maximaal op elkaar afgestemd. De verpleegkundige speelt een belangrijke rol als coördinator van de totaalzorg.

Innovatie

In een universitair kader krijg je dagelijks te maken met innovatie. Vanuit deze context worden verpleegkundigen uitgedaagd om op de hoogte te zijn van nieuwe ontwikkelingen, onderzoeken en technieken.

Veel mogelijkheden

In UZ Leuven kun je op heel diverse manieren aan de slag als verpleegkundige, van het operatiekwartier tot verpleegkundig specialist of hoofdverpleegkundige. Ontdek alle mogelijkheden!

Vacatures

Interesse om bij ons te werken? Bekijk alle vacatures voor verpleeg- en vroedkunde.

 

Kies voor verpleegkunde

Twijfel je of verpleegkunde wel iets voor jou is? Ontdek het hier. Acht enthousiaste verpleegkundigen namen hun camera mee op de werkvloer en dompelen je onder in hun diverse functies: van kindergeneeskunde tot in het operatiekwartier. Verder vind je heel wat info over de opleiding, doorgroeimogelijkheden en werken als verpleegkundige in UZ Leuven.

Ontdek wat verpleegkunde voor jou kan zijn
Laatste aanpassing: 19 april 2023