Caro, verpleegkundige in het operatiekwartier

Wie als verpleegkundige op zoek is naar die extra technische uitdaging, is net als Caro geknipt voor het operatiekwartier. Geen enkele dag ziet er hetzelfde uit en een vlotte samenwerking met chirurgen, anesthesisten en perfusionisten is er super belangrijk. Daar haalt Caro dan ook het meeste voldoening uit.

🎥 Maak kennis met Caro

Technisch teamwork en belangrijk patiëntencontact

In het operatiekwartier voer je als verpleegkundige heel wat technische handelingen uit. Zo ondersteun je de chirurg en het hele team.

Werken in deze hoogtechnologische omgeving betekent daarom niet dat je minder contact hebt met de patiënt of niet zo'n belangrijke rol speelt in de patiëntenzorg. Integendeel: een operatie brengt voor patiënten vaak angst en onzekerheid met zich mee. Je zal als verpleegkundige in het operatiekwartier dan ook instaan voor het onthalen, informeren, geruststellen en installeren van de patiënt voor de ingreep. Deze contactmomenten zijn vaak kort, maar heel betekenisvol voor de patiënt. 

Ontdek het operatiekwartier

Meer dan 30 hoogtechnologische zalen, een oppervlakte van bijna 10.000 m², maar liefst 235 gedreven medewerkers en de nieuwste apparatuur: het operatiekwartier van campus Gasthuisberg is meteen ook het grootste operatiecomplex van België.

 

Lees er meer over
Laatste aanpassing: 15 juni 2022