Investeren in de toekomst: opleiding van artsen en verpleegkundigen

Meer dan de helft van de toekomstige artsen, huisartsen en specialisten hebben UZ Leuven als leerschool en mentor. Dankzij het efficiënte supervisiesysteem in UZ Leuven gebeurt dat op een veilige en kwalitatieve manier.

In samenwerking met de faculteiten geneeskunde, farmaceutische wetenschappen en bewegings- en revalidatiewetenschappen zorgt UZ Leuven voor de opleiding en begeleiding van studenten vanaf hun bachelor tot en met hun specialisatiejaar.

Levenslang leren 

In een universitair ziekenhuis met ambitie leren mensen in opleiding hoe ze de nieuwste medische technologieën moeten gebruiken.

Een universitair ziekenhuis is een derdelijnsziekenhuis dat nieuwe diagnoses en behandelingsmethodes opzet en valideert voor ze breed toegepast worden. Medewerkers van UZ Leuven zitten daarom altijd aan de bron van de nieuwste ontwikkelingen in de gezondheidszorg.

Met specifieke programma’s voor permanente vorming en bijscholingen, worden ze aangemoedigd om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en inzichten in hun vakgebied.

Opleidingen en stages

Niet alleen artsen, maar ook studenten verpleegkunde, tandheelkunde, kinesitherapie, ergotherapie, logopedie, klinische psychologie en laboranten worden begeleid en opgeleid in UZ Leuven tijdens hun stages.

Op de Health Sciences campus Gasthuisberg, vlak naast het ziekenhuis, biedt hogeschool UCLL professionele bacheloropleidingen voor verpleegkunde, vroedkunde, voedings- en dieetkunde, mondzorg en laboratoriumtechnologie. De graduaatsopleiding verpleegkunde, waarin werkplekleren een essentieel onderdeel is, heeft eveneens zijn plek op de campus. Je kan hier ook postgraduaatsopleidingen volgen, zoals onder meer intensieve zorgen, lactatiekunde, diabeteseducator of oncologie. 

Laatste aanpassing: 8 juni 2022