Stephanie, verpleegkundige oncologische heelkunde

Als verpleegkundige op de afdeling oncologische heelkunde staat Stephanie in voor de zorg en begeleiding van kankerpatiënten tijdens hun chirurgische behandeling. Ze is een belangrijke schakel tussen arts en patiënt. Aandacht hebben voor zowel het fysieke als mentale van de patiënt, is daarin erg belangrijk.

🎥 Maak kennis met Stephanie

Waar kom je terecht als oncologisch verpleegkundige? 

De continue ontwikkelingen in de behandeling en zorg voor mensen met kanker maakt oncologische verpleegkunde een boeiend en uitdagend domein. Bovendien heb je binnen het ziekenhuis tal van mogelijkheden om als oncologisch verpleegkundige aan de slag te gaan.

Zo kan je onder meer werken op een hospitalisatieafdeling oncologie waar de patiënt in het geval van langer durende behandelingen of zorg overnacht. 

Een andere werkplek is het dagziekenhuis oncologie, waar je als verpleegkundige vaak een eerste contactpersoon bent voor de patiënten die binnenkomen voor hun behandeling. 

Verpleegkundige totaalzorg 

Behalve heel wat technische handelingen, zoals bloed nemen, infuuszorg en chemotherapie toedienen, speel je als oncologisch verpleegkundige een belangrijke rol in het begeleiden van de patiënt en de familie tijdens het verblijf en bij keuzes rond ziek zijn en behandelingen. 

Laatste aanpassing: 15 juni 2022