Informatieve filmpjes voor kankerpatiënten

12 mei 2023

Wie met een kankerbehandeling begint, heeft vaak nog heel wat vragen en bezorgdheden. In drie nieuwe informatieve filmpjes leggen zorgverleners uit wat bepaalde kankerbehandelingen precies inhouden. Van chemotherapie over immuun­therapie tot een kankerbehandeling in pilvorm: de filmpjes op de website van UZ Leuven geven massa’s informatie.

“We merken dat extra info geruststellend kan zijn voor wie met een kankerbehandeling moet starten”, vertelt oncologisch verpleegkundige Annemarie Coolbrandt.

Gerelateerd

Meer nieuws over "Algemene medische oncologie"

Onderzoekers ontwikkelen manier om immunotherapie beter te laten aanslaan bij melanoompatiënten

9 januari 2024
Leuvense onderzoekers hebben een nieuwe manier ontwikkeld om immunotherapie beter te laten aanslaan bij melanoompatiënten die momenteel niet op hun behandeling reageren. Door een specifiek type melanoomcellen in het vizier te nemen, kan de reactie op immunotherapie verbeteren.
Lees meer
Meer nieuws over "Algemene medische oncologie"

Kankerbehandeling aan huis

16 september 2023
Net voor de zomer kondigde minister Frank Vandenbroucke een wettelijk en financieel kader aan voor thuishospitalisatie bij kanker. UZ Leuven werkte drie jaar mee aan een pilootproject met de overheid voor oncologische behandelingen aan huis.
Lees meer
Meer nieuws over "Algemene medische oncologie"

Eerste bewezen geneesmiddel voor agressieve desmoïdtumoren

9 maart 2023
Leuvense onderzoekers werkten mee aan een gloednieuwe gamma-secretase inhibitor voor zeldzame bindweefseltumoren. "Het is de eerste keer dat we met overtuigende wetenschappelijke evidentie een geneesmiddel tegen agressieve desmoïdtumoren vonden."
Lees meer
Laatste aanpassing: 12 mei 2023