Hospitalisatie 27

Op deze afdeling verblijven voornamelijk patiënten na een ingreep die valt onder de disciplines neus-, keel- en oorziekten, gelaats- en halschirurgie (NKO-GH), mond-, kaak- en aangezichtschirurgie (MKA) en plastische, reconstructieve en esthetische chirurgie.

Welkom op onze afdeling

U of uw naaste is opgenomen op hospitalisatie 27, waar voornamelijk patiënten verblijven na een ingreep die valt onder een van deze disciplines:

Om uw verblijf zo vlot en aangenaam mogelijk te laten verlopen, vindt u op deze pagina alle nodige informatie. Wij hopen dat deze info een goede leidraad is voor u en uw naasten tijdens uw opname op onze afdeling. 

Wij wensen u een spoedig herstel en een aangenaam verblijf in ons ziekenhuis. 

Vlak na de ingreep: verblijf op de postanesthesie-zorgafdeling (PAZA)

Na de ingreep verblijven patiënten eerst in de ontwaakruimte (postanesthesie-zorgafdeling of PAZA) voor ze naar de afdeling komen. 

Bezoek is daar enkel mogelijk in uitzonderlijke situaties en na overleg met de verantwoordelijke verpleegkundige. U kunt wel dag en nacht bellen voor informatie over uw familielid of naaste. (+32 16 34 30 01).

Bekijk hier alle informatie over de PAZA

Adres

UZ Leuven campus Gasthuisberg
Hospitalisatie 27
Herestraat 49
3000 Leuven

Ligging en bereikbaarheid

Parkeren

Bezoekuren

 • Bezoek is elke dag mogelijk op vaste tijdstippen:

  • Weekdagen: van 16 tot 20 uur
  • Weekends: van 14 tot 20 uur
 • Beperk uw bezoek tot 2 uur.

 • Kom met maximaal 3 bezoekers tegelijk.

 • In een tweepersoonskamer mogen beide patiënten tegelijkertijd bezoek ontvangen.

Bezoek bij patiënten die vatbaar zijn voor infecties

 • Een deel van onze patiënten is erg vatbaar voor infecties. Respecteer daarom de volgende richtlijnen.

 • Breng geen bezoek als u zelf verkouden of ziek bent.

 • Breng geen bloemen of planten mee.

 • Kinderen jonger dan 12 jaar mogen niet op bezoek komen.

 • Volg de nodige maatregelen als u een isolatiekamer wil binnengaan. Vraag meer uitleg aan een van de zorgverleners.

Contact

Dringende hulp nodig?

Bij dringende medische problemen:

 • contacteer uw huisarts
 • bel +32 16 33 22 11 (algemeen onthaal) en vraag om u door te verbinden met de wachtarts van de medische dienst die u opvolgt. 

Voorbereiden op uw verblijf

Breng altijd uw eID en contactgegevens van een naaste en uw huisarts mee. Lees wat u nog moet meebrengen voor een vlot verloop van uw opname, wat u moet meebrengen voor uw kind en wat u moet doen bij een arbeidsongeval.
Denk eraan om uw ziekenfonds, hospitalisatieverzekering en uw huisarts op de hoogte te brengen zodra uw opname gepland en geregeld is.
Maak een overzicht van alle geneesmiddelen die u inneemt. Breng ze indien mogelijk in hun originele verpakking mee naar het ziekenhuis. Het is belangrijk dat uw arts op de hoogte is van de geneesmiddelen die u al neemt om gevaarlijke reacties te vermijden. Tijdens uw opname wordt alle nodige medicatie voor u voorzien.
Op deze afdeling kunt u een eenpersoonskamer aanvragen. De opnamedienst houdt hier rekening mee in functie van de beschikbaarheid. De eenpersoonskamers worden maximaal gebruikt voor patiënten die in isolatie moeten verpleegd worden en kritiek zieke patiënten. Informeer u vooraf bij uw verzekeraar of de meerprijs van een eenpersoonskamer inbegrepen is in uw verzekeringspolis.

Tijdens uw verblijf

Draag uw identificatiebandje gedurende uw hele ziekenhuisverblijf. Als het door omstandigheden toch zou loskomen, vraag dan een nieuw bandje aan uw verpleegkundige. Kijk na of alle informatie op het bandje correct is.
Maaltijden worden opgediend op de kamer. U kunt uw maaltijd zelf kiezen via het interactieve beeldscherm aan uw bed. Er wordt rekening gehouden met dieetvoorschriften. Een diëtist kan u advies geven over uw voeding tijdens en na uw verblijf.
Voor wie in de buurt van het ziekenhuis wil verblijven, bieden UZ Leuven en The Lodge-group kamers aan tegen een voordeeltarief.

Voorzieningen

U kunt gratis boeken, strips, dvd's en spelletjes lenen uit de bibliotheek. Daarnaast kunt u kranten en tijdschriften kopen tijdens de dagelijkse krantenronde.
Er is een kapsalon in het ziekenhuis. Vraag enkele dagen op voorhand een afspraak via de verpleegkundige. De kapper kan ook langskomen op uw kamer. Kapperskosten worden aangerekend via de ziekenhuisfactuur.
U kunt brieven en pakketjes ontvangen op de afdeling. Zorg dat uw volledige voornaam en familienaam bovenaan het adres van de afdeling staan vermeld. Te verzenden post mag u gefrankeerd aan de verpleegkundige geven of zelf posten in de brievenbus aan de ingang van het ziekenhuis.
Patiënten die op campus Gasthuisberg verblijven, kunnen een vrijwilliger inschakelen om hen even uit de kamer te begeleiden. Zo dragen we bij aan het welzijn van onze gehospitaliseerde patiënten.

Geef uw feedback voor een nog betere zorg

 • Elke patiënt die wordt opgenomen in UZ Leuven, kan de Vlaamse Patiëntenpeiling invullen. Dat kan via het Octopuz-scherm aan het bed (knop ‘Enquêtes’) of via mynexuzhealth (u krijgt na de opname een uitnodiging via mail en/of in de app). Door via deze vragenlijst uw ervaringen in het ziekenhuis met ons te delen, helpt u mee om de zorg en dienstverlening voor alle patiënten te verbeteren.

Team

Artsen

Diensthoofd neus-, keel- en oorziekten, gelaats- en halschirurgie

Diensthoofd mond-, kaak- en aangezichtschirurgie

Diensthoofd plastische, reconstructieve en esthetische chirurgie

Zorgteam

Extra ondersteuning - de sociaal werker

Maakt u zich zorgen over uw ziekte, gezin, werk of financiële situatie? U en uw familieleden kunnen bij de sociaal werker terecht voor een vertrouwelijk gesprek.

De sociaal werker zoekt samen met u naar oplossingen, geeft advies over sociale voorzieningen waar u recht op hebt en helpt bij vragen over verzekeringen en attesten. Indien nodig verwijst de sociaal werker u door naar externe diensten.

Vraag naar de sociaal werker van uw afdeling bij de verpleegkundige. U kunt de sociaal werker rechtstreeks bereiken of via het secretariaat (+32 16 34 86 20).

Nood aan gesprek of een luisterend oor? Vraag naar de pastor.

Ziekte en ziekenhuisopname stemmen vaak tot nadenken. Hebt u behoefte aan een rustig, vertrouwelijk gesprek?

Binnen de afdeling werkt een pastor die - ongeacht uw levensbeschouwing - een luisterend oor kan bieden als u het moeilijk hebt of met levensvragen zit.

Vraag naar een pastor via de verpleegkundige of contacteer een pastor via het secretariaat op tel. +32 16 34 86 20.

Waarvoor kunt u terecht bij de pastores?
Laatste aanpassing: 4 juli 2024