Hand-, pols- en elleboogaandoeningen en behandelingen

Afspraken

Orthopedie

Specialisten

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

U kunt bij ons terecht voor de diagnose en behandeling van hand-, pols- en elleboogaandoeningen. Hieronder vindt u een overzicht van veelvoorkomende aandoeningen, behandelingen en onderzoeken.

Ingeklemde zenuw aan de binnenzijde van de elleboog, vaak het gevolg van langdurig op de elleboog leunen of deze in extreem gebogen positie houden.
Zwelling aan de basis van de duim door ontsteking van slijmvliesbekleding van de tunnel (peesschede).
Operatie waarbij geïrriteerde weefsel en de zwelling worden weggenomen.
Gewrichtsslijtage in duimbasis, waardoor het gewricht minder soepel beweegt, omdat zowel de kwaliteit als de hoeveelheid gewrichtskraakbeen afneemt.
Operatie om de vingers beweeglijk te maken en te houden door kleine insneden in de strengen te maken.
Gewrichtsslijtage in elleboog, waardoor het gewricht minder soepel beweegt, omdat zowel de kwaliteit als de hoeveelheid gewrichtskraakbeen afneemt.
Afsterven van de botweefselcellen van een middenhandsbeentje (os lunatum), met uiteindelijk artrose als gevolg.
Bij een overbelaste elleboog is de pees aan de binnenzijde (golfelleboog) of aan de buitenzijde (tenniselleboog) van het ellebooggewricht aangetast, met kleine kwetsuren of zelfs scheurtjes tot gevolg.
Gewrichtsslijtage in de pols, waardoor het gewricht minder soepel beweegt, omdat zowel de kwaliteit als de hoeveelheid gewrichtskraakbeen afneemt.
Zwelling aan de pols, veroorzaakt door een vochtblaasje in het polsgewricht.
Ingreep waarbij de polscyste wordt weggenomen.
Pijnlijke vinger veroorzaakt door een knobbeltje op de buigpees, dat blijft hangen achter één van de bandjes die over deze pees ligt. Tijdens buigen en strekken maakt de vinger een klikkend geluid.
Ingreep om ernstige springvinger te verhelpen door bandje over peesknobbeltje te klieven of de pees gedeeltelijk weg te nemen.
Wegname van het zieke weefsel of kijkoperatie aan de elleboog met wegname van ontsteking.
Patiënten met de ziekte van Dupuytren hebben meestal pijnloze knobbeltjes en strengen in handpalmen en vingers, met soms kromgetrokken vingers tot gevolg.
Laatste aanpassing: 28 februari 2023