Welkom op onze afdeling

 

Adres

UZ Leuven campus Gasthuisberg
Hospitalisatie 11
Herestraat 49
3000 Leuven

Ligging en bereikbaarheid

Hinder route naar Gele straat, poort 2

Komt u via toegang West? Wegens bouwwerken is op weekdagen de binnendoorweg tussen toegang West en de Gele straat, poort 2 niet beschikbaar tussen 6 en 7.30 uur en tussen 10 en 12 uur.

Tijdens het bouwverlof (13 juli tot 4 augustus) zijn er geen problemen.

Parkeren

Post voor patiënten

Wilt u de patiënt een kaartje of een brief bezorgen? Zet dan voor bovenstaand adres de volledige voornaam en familienaam van de patiënt. 

Bezoekuren

 • Bezoek is elke dag mogelijk op vaste tijdstippen:

  • Weekdagen: van 16 tot 20 uur
  • Weekends: van 14 tot 20 uur
 • Beperk uw bezoek tot 2 uur.

 • Kom met maximaal 3 bezoekers tegelijk.

 • In een tweepersoonskamer mogen beide patiënten tegelijkertijd bezoek ontvangen.

Regelmatige korte bezoeken worden vaak meer gewaardeerd dan langdurige bezoeken. 

Tijdens de verzorging van de patiënt of het bezoek van de arts vragen we u om de kamer te verlaten.

We kunnen het bezoek afronden of beperken als we merken dat het te vermoeiend is voor de patiënt.

Contact

 • Hoofdverpleegkundige: Marine Hanon

 • Verpleegkundigen: +32 16 34 44 60 (24 op 24 uur beschikbaar)

Dringende hulp nodig?

Bij dringende medische problemen:

 • contacteer uw huisarts
 • bel +32 16 33 22 11 (algemeen onthaal) en vraag om u door te verbinden met de wachtarts maag-, darm- en leverziekten

Bij medische noodsituaties: 

 • ga zo snel mogelijk naar de spoedgevallendienst of bel 112

Tijdens uw verblijf

Draag uw identificatiebandje gedurende uw hele ziekenhuisverblijf. Als het door omstandigheden toch zou loskomen, vraag dan een nieuw bandje aan uw verpleegkundige. Kijk na of alle informatie op het bandje correct is.
Maaltijden worden opgediend op de kamer. U kunt uw maaltijd zelf kiezen via het interactieve beeldscherm aan uw bed. Er wordt rekening gehouden met dieetvoorschriften. Een diëtist kan u advies geven over uw voeding tijdens en na uw verblijf.

Voorzieningen

U kunt gratis boeken, strips, dvd's en spelletjes lenen uit de bibliotheek. Daarnaast kunt u kranten en tijdschriften kopen tijdens de dagelijkse krantenronde.
Er is een kapsalon in het ziekenhuis. Vraag enkele dagen op voorhand een afspraak via de verpleegkundige. De kapper kan ook langskomen op uw kamer. Kapperskosten worden aangerekend via de ziekenhuisfactuur.
U kunt brieven en pakketjes ontvangen op de afdeling. Zorg dat uw volledige voornaam en familienaam bovenaan het adres van de afdeling staan vermeld. Te verzenden post mag u gefrankeerd aan de verpleegkundige geven of zelf posten in de brievenbus aan de ingang van het ziekenhuis.
Patiënten die op campus Gasthuisberg verblijven, kunnen een vrijwilliger inschakelen om hen even uit de kamer te begeleiden. Zo dragen we bij aan het welzijn van onze gehospitaliseerde patiënten.

Team

De arts-assistent (zaalarts) komt elke dag bij u langs. 

Als de familie graag een gesprek met de arts heeft, kunt u een afspraak maken tussen 9 en 18 uur. De arts is dagelijks beschikbaar tussen 14 en 16 uur. 

Zorgteam

Extra ondersteuning - de sociaal werker

Maakt u zich zorgen over uw ziekte, gezin, werk of financiële situatie? U en uw familieleden kunnen bij de sociaal werker terecht voor een vertrouwelijk gesprek.

De sociaal werker zoekt samen met u naar oplossingen, geeft advies over sociale voorzieningen waar u recht op hebt en helpt bij vragen over verzekeringen en attesten. Indien nodig verwijst de sociaal werker u door naar externe diensten.

Vraag naar de sociaal werker van uw afdeling bij de verpleegkundige. U kunt de sociaal werker rechtstreeks bereiken of via het secretariaat (+32 16 34 86 20).

Nood aan gesprek of een luisterend oor? Vraag naar de pastor.

Ziekte en ziekenhuisopname stemmen vaak tot nadenken. Hebt u behoefte aan een rustig, vertrouwelijk gesprek?

Binnen de afdeling werkt een pastor die - ongeacht uw levensbeschouwing - een luisterend oor kan bieden als u het moeilijk hebt of met levensvragen zit.

Vraag naar een pastor via de verpleegkundige of contacteer een pastor via het secretariaat op tel. +32 16 34 86 20.

Waarvoor kunt u terecht bij de pastores?

Geef uw feedback voor een nog betere zorg

 • Elke patiënt die wordt opgenomen in UZ Leuven, kan de Vlaamse Patiëntenpeiling invullen. Dat kan via het Octopuz-scherm aan het bed (knop ‘Enquêtes’) of via mynexuzhealth (u krijgt na de opname een uitnodiging via mail en/of in de app). Door via deze vragenlijst uw ervaringen in het ziekenhuis met ons te delen, helpt u mee om de zorg en dienstverlening voor alle patiënten te verbeteren.

Laatste aanpassing: 10 juni 2024