Maag-, darm- en leverziekten

Op de dienst maag-, darm- en leverziekten behandelen we ziekten van de maag, darm, lever, galblaas en pancreas bij volwassen. Kinderen/jongeren tot en met 17 jaar kunnen terecht bij de dienst kindergeneeskunde.

Afspraken

Adres

UZ Leuven campus Gasthuisberg
Dienst maag-, darm- en leverziekten
Herestraat 49
3000 Leuven

Steun ons onderzoek

Efficiënte screening naar darmkanker is levensbelangrijk. Doorgedreven onderzoek en nieuwe technologieën kunnen ook de behandelingen optimaliseren. Het BTV-fonds wil daar zoveel mogelijk aan bijdragen.
Steun dit fonds
Het fonds voor chronische ziekten, metabolisme en veroudering (CHROMETA) ondersteunt en bevordert het wetenschappelijk onderzoek van het departement chronische ziekten en metabolisme en zoekt financiële middelen om onderzoekers en ondersteunende medewerkers aan te stellen, onderzoeksmiddelen en apparatuur aan te kopen, internationale samenwerkingen en kennisdeling uit te bouwen.
Steun dit fonds
Elk jaar krijgen meer dan 2.500 Belgen te horen dat ze lijden aan rectumkanker. Willen we ervoor zorgen dat de 5-jaarsoverleving beter wordt dan het huidige gemiddelde van 64 procent, dan is er meer onderzoek nodig. Het Dominique Everaert-fonds wil onderzoek naar de oorzaken, de diagnose en de behandeling van rectumkanker in een stroomversnelling brengen.
Steun dit onderzoek
Een combinatie van vernieuwende research, multidisciplinaire expertise en hoogkwalitatieve zorg is cruciaal. Het is precies daarnaar dat het Fonds Digestieve oncologie streeft.
Steun dit fonds
Naast het onderzoek met betrekking tot genetische aanleg, ziektemechanismen en omgevingsfactoren, wordt ook ingezet op de optimalisatie van therapie en ontwikkeling van nieuwe therapieën.
Steun dit fonds
Het doel van het fonds is om onderzoek te ondersteunen die nieuwe therapieën voor maag- en darmtumoren helpen bepalen. Daardoor kan de behandeling meer individueel worden aangepast aan de patiënt.
Steun dit fonds
Het fonds heeft als doel het bevorderen en ondersteunen van het translationeel onderzoek van het hepatocellulair carcinoom. Het fonds wil de kennis over het ontstaan, de diagnose en de behandeling van kwaadaardige tumoren in de lever bevorderen.
Steun dit fonds
Projectiestudies naar het komend decennium tonen aan dat pancreaskanker op één na de voornaamste oorzaak van kankersterfte zal zijn. Ook verwachten de meeste onderzoekers niet dat in tussentijd een remedie zal gevonden worden om uitgezaaide pancreaskanker te overwinnen. Dit alles maakt de rol van een operatieve behandeling en vooral het belang van onderzoek naar nieuwe behandelingen des te prominenter.
Steun dit fonds
Men kan niet leven zonder lever. Leverziekten komen voor in alle leeftijdscategorieën en kunnen majeure gevolgen hebben voor patiënt en familie. Uiteindelijk is er zelfs een levertransplantatie nodig bij een deel van de patiënten. Door een donatie aan dit project bevordert en ondersteunt u onderzoek naar het ontstaan, de opsporing en de behandeling van leverziekten
Steun dit fonds
Laatste aanpassing: 14 februari 2024