Zwangerschapsverlies

Is uw baby te vroeg levenloos geboren? Of heeft uw baby een ernstige afwijking waardoor u de zwangerschap wenst te onderbreken? Wij helpen u op weg met al uw vragen over zwangerschapsafbreking of zwangerschapsverlies.

Het verlies van een ongeboren baby is een van de meest ingrijpende gebeurtenissen waarmee ouders geconfronteerd kunnen worden en veroorzaakt intens verdriet. Het verwerken van het verdriet verschilt van persoon tot persoon en wordt op een eigen manier ingevuld. Samen met het verlies van de zwangerschap worden de verwachtingen, wensen en toekomstdromen bruusk een halt toegeroepen. Nieuwe vragen en zorgen kunnen de kop opsteken. Aarzel niet om deze twijfels bespreekbaar te maken.

Professionele begeleiding door een team

Uw baby had niet de kans om verder te groeien tot een eigen leven. Verwachtingen werden hiermee vroegtijdig afgebroken. Vasthouden en loslaten komen nu wel heel dicht bij elkaar. Wij begrijpen dat dit verdriet en ontgoocheling teweegbrengt.

We hopen dat uw gevoelens en reacties een plek krijgen. Neem daar rustig de tijd voor. Misschien kunnen wij tijdens de eerste dagen samen al enkele stappen zetten.

U staat er namelijk niet alleen voor. Wij bieden heel wat begeleidingsvormen voor, tijdens en na de ziekenhuisopname in een team van gynaecologen, vroedkundig consulent, vroedvrouwen, sociaal werker, psycholoog, pastor...

Brochure

Contact

Laatste aanpassing: 29 december 2022