Hospitalisatie 20

Op deze isolatie-afdeling liggen patiënten met een hematologische aandoening zoals acute myeloïde of lymfatische leukemie en patiënten die worden opgenomen voor een intensieve chemotherapie of een allogene stamceltransplantatie.

Welkom op onze afdeling

U bent opgenomen op de dienst hematologie. Deze dienst omvat verschillende afdelingen. Hospitalisatie 20 en hospitalisatie 44 zijn de twee hospitalisatieafdelingen. Hospitalisatie 20 is een isolatieafdeling, hospitalisatie 44 is een algemene afdeling. Verder is er nog een afdeling voor dagopname: dagziekenhuis 6. De artsen beslissen op welke afdeling u best behandeld wordt.

Vandaag bent u opgenomen op hospitalisatie 20. Om uw verblijf zo vlot en aangenaam mogelijk te laten verlopen, vindt u op deze pagina alle nodige informatie. Wij hopen dat deze info een goede leidraad is voor u en uw familie tijdens uw opname op onze afdeling.

Hebt u nog vragen? Dan kunt u altijd terecht bij uw verpleegkundige. 

Kamers en sanitair

Hospitalisatie 20 heeft alleen eenpersoonkamers. De kamer staat onder overdruk om kiemen zoveel mogelijk buiten te houden. Wij vragen u daarom om de deur naar de bezoekersgang altijd gesloten te houden.

Elke kamer heeft een eigen temperatuurregeling, die u zelf kunt aanpassen naargelang uw behoefte.

Alle kamers hebben een eigen toilet en lavabo. De afdeling heeft een centrale badkamer waar u een douche of bad kunt nemen.

Adres

UZ Leuven campus Gasthuisberg
Hospitalisatie 20
Herestraat 49
3000 Leuven

Parkeren

Post voor patiënten

Wilt u de patiënt een kaartje of een brief bezorgen? Zet dan voor bovenstaand adres de volledige voornaam en familienaam van de patiënt. 

Ligging en bereikbaarheid

Bezoekuren

 • De dag van de geplande opname kan de begeleidende naaste bij de patiënt blijven tot het eerste contact met de arts. Nadien vragen we vriendelijk om de afdeling te verlaten en terug te komen tijdens de bezoekuren.

 • Bezoek is elke dag mogelijk van 14 tot 20 uur.

 • Beperk uw bezoek tot 2 uur.

 • Kom met maximaal 3 bezoekers tegelijk.

 • Het dragen van een mondmasker is verplicht op de kamer.

 • Kinderen jonger dan 7 jaar mogen niet op bezoek komen.

 • Bent u zelf ziek of verkouden? Kom dan niet op bezoek.

 • Breng geen bloemen of planten mee.

Contact

 • Verpleegkundigen afdeling: +32 16 34 46 70 (24 uur op 24 bereikbaar)

 • Vragen? Spreek een van onze zorgverleners aan.

Dringende hulp nodig?

Bij dringende medische problemen

 • bel tel: +32 16 33 22 11 (algemeen onthaal) en vraag om u door te verbinden met de wachtarts hematologie. 

Bij niet-dringende medische vragen

 • contacteer uw huisarts. 

Tijdens uw verblijf

De meeste patiënten op deze afdeling hebben een verminderde weerstand. Daarom zijn er enkele specifieke maatregelen nodig. Eenvoudige maatregelen helpen de verspreiding van bacteriën tegen te gaan en zo ziekenhuisinfecties te voorkomen.
Draag uw identificatiebandje gedurende uw hele ziekenhuisverblijf. Als het door omstandigheden toch zou loskomen, vraag dan een nieuw bandje aan uw verpleegkundige. Kijk na of alle informatie op het bandje correct is.
Maaltijden worden opgediend op de kamer. U kunt uw maaltijd zelf kiezen via het interactieve beeldscherm aan uw bed. Er wordt rekening gehouden met dieetvoorschriften. Een diëtist kan u advies geven over uw voeding tijdens en na uw verblijf.

Voorzieningen

Er is een kapsalon in het ziekenhuis. Vraag enkele dagen op voorhand een afspraak via de verpleegkundige. De kapper kan ook langskomen op uw kamer. Kapperskosten worden aangerekend via de ziekenhuisfactuur.
U kunt brieven en pakketjes ontvangen op de afdeling. Zorg dat uw volledige voornaam en familienaam bovenaan het adres van de afdeling staan vermeld. Te verzenden post mag u gefrankeerd aan de verpleegkundige geven of zelf posten in de brievenbus aan de ingang van het ziekenhuis.

Geef uw feedback voor een nog betere zorg

 • Elke patiënt die wordt opgenomen in UZ Leuven, kan de Vlaamse Patiëntenpeiling invullen. Dat kan via het Octopuz-scherm aan het bed (knop ‘Enquêtes’) of via mynexuzhealth (u krijgt na de opname een uitnodiging via mail en/of in de app). Door via deze vragenlijst uw ervaringen in het ziekenhuis met ons te delen, helpt u mee om de zorg en dienstverlening voor alle patiënten te verbeteren.

Team

Zorgteam

Extra ondersteuning - de sociaal werkers

Maakt u zich zorgen over uw ziekte, gezin, werk of financiële situatie? U en uw familieleden kunnen bij de sociaal werker terecht voor een vertrouwelijk gesprek.

De sociaal werker zoekt samen met u naar oplossingen en geeft advies over sociale voorzieningen waar u recht op hebt of verwijst u door naar externe diensten.

Vraag ernaar bij de verpleegkundige of bel zelf naar +32 16 34 86 20.

Nood aan gesprek of een luisterend oor? Vraag naar de pastor.

Ziekte en ziekenhuisopname stemmen vaak tot nadenken. Hebt u behoefte aan een rustig, vertrouwelijk gesprek?

Binnen de afdeling werkt een pastor die - ongeacht uw levensbeschouwing - een luisterend oor kan bieden als u het moeilijk hebt of met levensvragen zit.

Vraag naar een pastor via de verpleegkundige of contacteer een pastor via het secretariaat op tel. +32 16 34 86 20.

Waarvoor kunt u terecht bij de pastores?
Laatste aanpassing: 23 mei 2024