Buikwandcentrum

UZ Leuven en AZ Diest bundelen hun expertise in een uniek samenwerkingsverband: het buikwandcentrum UZ Leuven - AZ Diest. Alle buikwandoperaties worden uitgevoerd in AZ Diest door artsen van UZ Leuven en AZ Diest. Voor de raadplegingen kunt u terecht in beide ziekenhuizen.

Buikwandcentrum UZ Leuven AZ Diest

Gebundelde expertise voor een gespecialiseerde zorg op maat

Door de ervaring van vijf artsen uit UZ Leuven en AZ Diest in één centrum te concentreren, kan het buikwandcentrum de best mogelijke en meest gespecialiseerde zorg bieden voor patiënten met aandoeningen zoals liesbreuken, navelbreuken, littekenbreuken, stomabreuken, complexe buikwandproblemen en chronische buikwandpijn.

Korte wachttijd

Door alle activiteiten samen te brengen in een geïntegreerd centrum, kunnen we afspraken efficiënter inplannen. Daardoor blijft de wachttijd voor raadplegingen en operaties beperkt en wordt u snel geholpen.

Afspraken

 • Raadplegingen vinden plaats in UZ Leuven of AZ Diest. U kunt zelf kiezen welke locatie uw voorkeur geniet.

  • UZ Leuven campus Gasthuisberg: +32 16 34 48 50 - werkdagen van 8 tot 17 uur

  • AZ Diest campus Statiestraat: +32 13 35 47 61

  Buikwandcentrum team

  vlnr. dr. Nele Van De Winkel, prof. dr. Marc Miserez, dr. Frédéric Meekers, dr. Kristof Brutsaert, dr. Stijn Hillewaere

  Vragen en contact

  Adres

  Operatie, opname en bezoek

  Chirurgisch dagcentrum

  Voor een aantal ingrepen is er geen overnachting in het ziekenhuis nodig. Voor opname in het chirurgisch dagcentrum meldt u zich aan bij de inschrijvingen op campus Hasseltsestraat.

  De dag voor opname wordt u door de opnamedienst gecontacteerd en wordt het exacte uur doorgegeven waarop u zich dient aan te melden op de eenheid.

  Hospitalisatie-afdeling

  Moet u worden opgenomen na uw ingreep? Dan spreekt uw arts de opnamedatum af met de opnamedienst van het ziekenhuis. Op de dag van opname meldt u zich bij de inschrijving in de inkomhal van campus Statiestraat.

  Daar wordt met u de kamerkeuze besproken en het opnameformulier ingevuld. Vanaf hier wordt u naar de afdeling doorverwezen.

  Bezoek bij hospitalisatie

  Bezoekers zijn welkom op de afdeling Heelkunde van 14 tot 20 uur.

  Verblijf voor familie

  Wilt u in de buurt van de patiënt overnachten? Dan kunt u terecht in een van deze hotels in Diest.

  Laatste aanpassing: 12 april 2021